AcasăNewsOrașul din România în care s-a reintrodus declarația de propria răspundere

Orașul din România în care s-a reintrodus declarația de propria răspundere

declaratieOrașul din România în care s-a reintrodus declarația de propria răspundere

Creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus a determinat autoritățile să adopte măsuri stricte pentru a limita răspândirea virusului. Pericolul extinderii rapide a pandemiei COVID-19 impune măsuri de izolare socială.

Într-o localitate gălățeană a fost impusă carantinarea populației, după ce rata de infectare a crescut. Astfel, comuna Cuca este, de joi, în carantină pentru 14 zilei. Zona este păzită de forțe MAI. Intrarea și ieșirea din comună se face doar cu declarație pe propria răspundere.

Filtre de poliție la ieșirea din localitate

Ordinul de carantinare a comunei a fost emis de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției la solicitarea CJSU Galați, transmite Digi 24. Potrivit ordinului, din zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată,.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului. Voluntarii vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca. Persoanele din localitate, care ce desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere.

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Masca, obligatorie în toate spațiile publice

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta, ori după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele de poliție.

author avatar
Andreea Vlad
434 afisari

1 COMENTARIU

  1. andreea vlad îți scriu numele cu litere mici că așa meriti ! Orașu din ROMÂNIA CARE E INTRODUS DECLARATIA PE PROPRIA RASP. ESTE DE FAPT UN SAT !!!!!? Cum dracu ati ajuns mă ziariști cind nu faceti diferența dintre un sat și un oraș? Cum ati trecut clasa? Ai absolvit online?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger