AcasăNewsOrașul din România care va avea zbor direct către New York. Atenție,...

Orașul din România care va avea zbor direct către New York. Atenție, nu e Capitala!

new yorkStare de URGENŢĂ în SUA! De ce vor cheltui americanii imediat 1 miliard de dolari

Aflat în permanentă dezvoltare, Clujul mai bifează un lucru incredibil: va avea zbor direct către New York, fără nicio escală.

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj, al doilea pe plan național după numărul de pasageri, va avea în viitorul apropiat un zbor transatlantic care să lege România de New York, fără escală. Anunțul a fost făcut chiar de către directorul aeroportului, David Ciceo.

Dar pentru a efectua acest zbor transatlantic este nevoie de piste de decolare pe măsură. Din acest motiv, un aspect important al materializării inițiativei călătoriei spre New York este devierea râului Someș din preajma aeroportului.

Când va fi gata proiectul

Doar așa se va putea prelungi principala pistă de decolare. Conform estimărilor, proiectul va fi gata până în 2030, în principal, cu fonduri europene.

„Principalul obiectiv e prelungirea pistei la 3.400 de metri, în aşa fel încât în anii următori să putem avea zboruri spre Statele Unite. După ce se va finaliza devierea Someşului şi va fi prelungită pista, vom avea zbor Cluj-New York. Noua pistă vrem să o inaugurăm cu acest zbor. Asta se va întâmpla peste cel mult 8-10 ani”, a spus Ciceo, potrivit Adevarul.

Aeroportul din Cluj ar deveni astfel primul din România legat de Statele Unite ale Americii printr-un zbor direct. În plus, până în 2035, aeroportul ar urma să aibă 7,5 milioane de pasageri anual.

author avatar
Andreea Vlad
688 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger