AcasăNewsOrange, Vodafone, Cosmote si RCS & RDS, suspectati de abuz de pozitie...

Orange, Vodafone, Cosmote si RCS & RDS, suspectati de abuz de pozitie dominanta

Principalii operatori de telefonie mobila din Romania sunt cercetati de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei suspecteaza Orange,Vodafone, Cosmote si RCS&RDS de abuz de pozitie dominanta. De asemenea, este anchetat si impactul achizitiei Zapp de catre Cosmote.

Principalii operatori de telefonie mobila din Romania sunt cercetati de Consiliul Concurentei

Investigatia a inceput fara a fi facute publice detalii, insa la cererea Ziarului Financiar Consiliul Concurentei a confirmat ca a declansat o investigatie care vizeaza gigantii care activeaza pe piata locala de telefonie mobila. „Confirmam faptul ca autoritatea romana de concurenta are in derulare o investigatie, declansata din oficiu, care are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta al operatorilor de telefonie mobila din Romania, pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte mobile in retelele individuale ale fiecaruia dintre acestia”, a declarat Simona Barbu, purtatorul de cuvant al CC.

Cea mai mare amenda aplicata vreodata de Consiliul Concurentei a avut valoarea de 63 de milioane de euro si a fost aplicata in acest an companiilor de telefonie mobila Orange si Vodafone, pentru abuz de pozitie dominanta. Investigatia CC a fost declansata in anul 2006 ca urmare a unei plangeri depuse de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

In luna mai Curtea de Apel Bucuresti a hotarat sa suspende plata amenzii de 63 milioane de euro aplicata Orange si Vodafone. Cei doi operatori au depus o garantie reprezentand 30% din amenda (aproape 19 mil. euro) pentru a avea posibilitatea sa solicite in instanta suspendarea penalitatii.

 

 

author avatar
Andrei Ispas
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger