AcasăNewsOpulența și Ipocrizia și-au dat mâna la Davos 2020

Opulența și Ipocrizia și-au dat mâna la Davos 2020

Încă o ediție a Forumului Economic Mondial, încă un prilej pentru bogații lumii să-și arate statutul. Muntele vrăjit al lui Thomas Mann este cucerit săptămâna asta de cei mai puternici oameni de pe glob – bancherii, șefii de corporații și multinaționale, patronii și conducătorii trusturilor de presă, activiștii și să nu-i uităm nici pe președinții și premierii statelor aliniate în fața mișcării globaliste. Avioane private, limuzine parcate pe pista aeroportului, hoteluri rezervate în întregime și păzite de cerberi din securitate, chefi bucătari aleși pe sprânceană, dineuri oficiale și mese private la care „liderii” planetei pun la cale afaceri „cu greutate”. Pe scurt, Opulența s-a cazat la Davos în aceste zile.

 Și are o întâlnire cu Ipocrizia fiindcă în micuța stațiune din Alpii elvețieni a ajuns și Greta. Nici nu mai are rost să-i dau numele de familie, pe tot globul se știe că Greta-i numai una. Activista pentru mediu vine și ea la Davos, dar nu va sta în mijlocul sutelor de activiști ținuți deoparte, în corturi și țarcuri îngrădite, nu, nu, Gretuța are cameră la un stabiliment de cinci stele și meniu adecvat. Să nu se mire nimeni dacă se va bucura puțin și de celelalte facilități oferite de gazdele hotelului!

Presa occidentală, aia care încă n-a capitulat, ar fi vrut să o întrebe pe Greta cum e la masa bogaților, însă n-a avut cu cine discuta, pur și simplu nu a fost timp în programul atât de încărcat al domnișoarei „pirralha” (n.r. – o micuță mucoasă), cum i-a spus Jair Bolsonaro. Și, că tot veni vorba de președintele Braziliei, e și el prezent la Davos. La fel ca Donald Trump, un alt „fan” declarat al Gretei, care abia așteaptă să se împiedice de ea prin stațiune. Liderul de la Casa Albă va trebui, însă, să fie atent, Greta are un „paznic” care îi garantează securitatea, în persoana miliardarului Bill Gates!

Raționalizarea apei, următorul „tun” al miliardarilor

Când Greta deschide gura pe orice temă legată de mediu, în fapt ea doar transmite mai departe ideile și planurile păpușarilor. În cazul ei, șeful Microsoft, al cărui interes pe subiectul schimbărilor climatice este arhicunoscut – Bill Gates a militat de multe ori pentru raționalizarea apei, ca să ocolim poliloghia! Miliardarul american vrea să controleze principala resursă a planetei, lăsată la liber în prezent și fără de care omenirea n-ar putea supraviețui. Taxa pe apă nu este o idee nouă, ea a mai fost impusă și la alte reuniuni la nivel înalt, s-au făcut chiar pași în acest sens, dar mai departe de „arestarea” apei de ploaie (în SUA este interzisă colectarea ei) nu s-a mers.

Oficial, însă, Forumul de la Davos are în 2020 o altă temă principală, dar asta nu înseamnă că și celelalte vor fi date deoparte. Dimpotrivă…

Anul ăsta, însă, se va vorbi mai mult ca niciodată despre inechitate socială. Sunt cifre și averi aruncate pe piață care te fac să albești instantaneu. Se spune că, dacă o persoană ar fi economisit 10.000 de dolari pe zi de la construcţia piramidelor și până azi (n.r. – mai bine de 4.000 de ani!), tot n-ar fi ajuns măcar la 50% din ce au pus deoparte cei mai bogați oameni din lume! Un mic grup de miliardari controlează tot ce mișcă pe glob, iar avuția lor o întrece pe cea a 80% din populație.

Ipocrizia nu are limite la Davos. Între zâmbete împărțite la un pahar de Armand de Brignac și un caviar gustat, elita promite să discute despre o impozitare cu 0,5% a averii, doar pentru următorii 10 ani, ca să se mai reducă din această inegalitate socială despre care tot vorbește lumea. Câtă mărinimie!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
632 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger