AcasăNewsOpt persoane banuite de terorism, propuse spre expulzare din Romania

Opt persoane banuite de terorism, propuse spre expulzare din Romania

Opt persoane din Orientul Mijlociu despre care SRI avea detalii ca ar fi avut legaturi cu organizatia terorista Hamas, au fost propuse spre expulzare din Romania pentru acte de terorism.

Serviciul Roman de Informatii a cerut Parchetului Curtii de Apel Bucuresti declararea ca indezirabile a opt persoane care provin din Orientul Mijlociu, despre acestea avand informatii ca ar fi implicate in acte de terorism, astfel incat acestea sa fie expluzate.

„In perioada aprilie-august a anului curent Serviciul Roman de Informatii a investigat informativ si a documentat activitatea unor etnici palestinieni, cu legaturi in sfera unor entintati teroriste. Cele opt persoane, ca despre ele este vorba, au ajuns si au incercat sa stabileasca in Romania utilizand filiere de migratie ilegala, cu punct de plecare in zona Orientului Mijlociu,” a declarat, conform b1.ro, seful biroului de presa al SRI, Sorin Sava, referitor la cele opt persoane suspectate de terorism.

Sesizarea referitoare la declararea celor opt persoane acuzate de terorism drept indezirabile, astfel nincat sa fie expluzate, a fost prezentata, pe 22 august, Curtii de Apel Bucuresti „pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, pentru motive de securitate nationala”, se arata intr-un comunicat al Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, referitor la persoanele suspectate de terorism, citat de realitatea.net.

„In cauza au rezultat indicii privind desfasurarea de catre aceste persoane de actiuni subversive in favoarea unor grupuri considerate teroriste de catre organismele internationale”, se mai arata in comunicatul referitor la cele opt persoane suspectate de terorism.

author avatar
Ionut Zgimbau
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger