AcasăNewsOpt militari români de la baza „Mihail Kogălniceanu”, arestați pentru furt de...

Opt militari români de la baza „Mihail Kogălniceanu”, arestați pentru furt de combustibil

militariOpt militari români de la baza „Mihail Kogălniceanu”, reținuți pentru furt de combustibil

Opt militari români de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost reținuți pentru furt de combustibil, în urma a zeci de percheziții făcute de procurorii militari.

În ancheta de furt și delapidare sunt suspecți 22 de militari de la baza de la Mihail Kogălniceanu, iar opt dintre ei au fost reținuți.

Militarii ar fi furat tone de combustibil

Cei şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil care au furat şapte tone de combustibil – motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

În acest dosar, cu o zi în urmă au fost făcute aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori, până acum fiind documentat de procurori furtul a cel puțin 7 tone de combustibil. Este vorba despre combustibil care era destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța, a adăugat sursa citată.

Nu este prima anchetă deschisă pentru furt de combustibil de la baza militară de la Kogălniceanu. La sfârșitul anului trecut, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut percheziții la membrii unei grupări acuzate că, începând cu anul 2017, au furat de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu combustibil în valoare de aproximativ 2.000.000 dolari, prejudiciu adus guvernului federal al SUA.

author avatar
Andreea Vlad