AcasăNewsOpt fosti membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna Nana sunt...

Opt fosti membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna Nana sunt urmariti penal!

Opt fosti membri ai Comisiei de Fond Funciar din comuna Nana sunt urmariti penal, fiind acuzati de conflict de interese, abuz in serviciu, fals material, dupa ce ar fi acordat titluri de proprietate unor persoane care nu era indreptatite sa le primeasca.

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorii au dispus urmarirea penala fata de opt dintre fostii membri ai Comisie de Fond Funciar din comuna Nana.

Astfel, patru dintre ei, Niculae Tudorita, Decu Florian, Neagu Marius Gelu si Dobre Marian, sunt anchetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale. Dobre Gheorghe si Stolea Georgica sunt urmariti penal  sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese si abuz in serviciu. De asemenea, Preda Simona Alina se afla in atentia procurorilor pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, in timp ce Manea Constantin este urmarit sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu.

„Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca suspectii, in perioada 2005-2010, in calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, solutionarea si inaintarea in vederea validarii cererilor depuse de catre ei insisi, rude ori afini ai lor, avand ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafete de teren agricol.

Foto: m.ziunews.ro

In aceeasi perioada, prin indeplinirea defectuoasa ori neindeplinirea aributiilor ce le reveneau, au fost emise titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau indreptatite sa le primeasca, fiind prejudiciat in acest mod domeniul privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate cu incalcarea dispozitiilor legale. La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat inscrisuri falsificate (printre care si certificate de stare civila), prin contrafacerea continutului si folosirea de formulare tipizate elaborate in afara cadrului legal”, se arata in comunicatul procurorilor.

Foto: dcnews.ro

author avatar
Alina Costache
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger