AcasăNewsOpriti-l pe Lazar!

Opriti-l pe Lazar!

Augustin Lazar stie de ce a fost urcat pe cel mai inalt scaun al Parchetului. Nu va intelege insa niciodata de ce trebuie sa plece

Augustin Lazar este un cetatean care a semnat, in mare taina, un protocol de colaborare cu SRI. Un protocol ilegal, evident, caci altminteri nu l-ar fi tinut la fereala atata vreme. Apoi, cand s-a aflat de el, a mintit cu nonsalanta ca asemenea document ar exista. Si, ca sa uimeasca pana la capat, daca lumea tot a aflat de dracovenie, a cerut sa se faca ancheta despre cum aceasta a aparut in presa. Aici, lucrurile deja se incurca. Sa faci ancheta despre ceva care nu exista? Nu de alta, dar cu gurita lui a spus ca totul este o minciuna.

Augustin Lazar stie de ce a fost urcat pe cel mai inalt scaun al Parchetului Nu va intelege insa niciodata de ce trebuie sa plece

Pe de alta parte, Augustin Lazar pretinde ca ar fi Procuror General. Chiar daca asa semneaza hartiile care ii trec prin mana si tot asa i se adreseaza subordonatii, eu am mari rezerve ca lucrurile ar sta chiar in felul asta. O fi procuror asa, in general, dar nu Procuror General.

Un puzzle complicat si pervers

Viziunea mea despre primul procuror al tarii este cu totul alta, iar Lazar, din nefericire pentru el, nu are nici cele mai mici sanse de a se apropia de ea. Si, cand spun asta, nu ma refer neaparat la replicile lui catastrofale, la ironiile din care sar aschii de limbaj frust sau la trucurile de camin cultural prin care isi expediaza, nervos, interlocutorii. Ma refer, in special, la atitudinea de servitor umil al sistemului care l-a propulsat pe o traiectorie la care, in mod firesc, ar fi trebuit doar sa viseze. Ma refer la tupeul cu care vorbeste despre independenta procurorilor, uitand ca el insusi este inregimentat intereselor altora, nu ale unei justitii adevarate. Toata lumea dotata cu bun-simt in gandire ii vede slugarnicia cu care raspunde la comenzi, mai putin el. Contrele, dar si jocurile lui pentru salvarea Codrutei Kovesi sunt de notorietate. Si ce daca? Pe el nu l-au deranjat. Atacurile lui penibile la adresa modificarilor aduse legilor justitiei, cu mesaje subliminale pentru procurorii si judecatorii tinuti in capastru de protocoale nascute in afara legii, au ca scop doar pastrarea scaunului propriu intr-un sistem care l-a distribuit intr-un puzzle complicat si pervers sau revitalizarea sistemului subteran care refuza sa renunte la o putere neavenita?

Orice, numai justitie nu

Meciurile cu Augustin Lazar se anunta de lunga durata daca cetateanul nu este oprit la timp. Este evident ca intrarea justitiei pe un fagas de normalitate nu este pasiunea lui cea mai mare. Se opune oricaror modificari de natura a indrepta lucrurile. Numirea unui nou procuror-sef la DNA il incomodeaza groaznic. Adina Florea, cea vizata pentru aceasta functie, nu este ce vrea el. Din doua motive: intai pentru ca niciodata nu a simtit nevoia unei schimbari la varful DNA si apoi, sa fim realisti, cum sa-i fie pe plac cineva care vine din afara sistemului unde lui ii este bine? Cineva care va refuza sa execute comenzile venite de la varf, cineva care va avea taria sa demaste putregaiul din interiorul unor structuri care faceau orice altceva, numai justitie nu? Doamne fereste!

Fisura Adina Florea

Indarjirea cu care incearca sa puna bete in roate numirii Adinei Florea naste scene grotesti. A descoperit el, se pare, o grefiera sau o orice altceva de la fostul loc de munca al procuroarei, care ar sti cum a ajuns protocolul semnat de el cu SRI intai la Darius Valcov si de acolo in presa. Asa ca, da-i cu verificari zdravene si, chiar daca nu se confirma ca Adina Florea ar avea vreun amestec, poate gasesc inspectorii altceva. Orice, numai sa nu se ajunga la numirea ei pe post. E limpede ca Lazar nu o vrea. Nici el, nici altii de deasupra sau de dedesubtul lui. Sistemul, deja cu multe fisuri in el, nu mai are nevoie de inca una, numita Adina Florea.

Asa a zis Iohannis, asa face

Rolul lui de pandar comunist care abia astepta sa-ti dea una peste ceafa cu partidul nu se rezuma doar la sabotarea lui Tudorel Toader in initiativa de a o numi pe Adina Florea la sefia DNA. Augustin Lazar mai are o sarcina de rezolvat. Anchetarea evenimentelor din 10 august trebuie condusa in asa fel incat sa rezulte, dupa cum s-a exprimat Klaus Iohannis, interventia brutala a Jandarmeriei. Atat. Nimic mai mult. Conteaza ca sefa Internelor, Carmen Dan, a pus la dispozitia procurorilor probe privind 69 de persoane care au agresat jandarmii? Nu, pentru ca Iohannis nu a vorbit despre asta. Are vreo importanta ca exista alte peste o suta de plangeri ale Jandarmeriei impotriva violentelor la care a fost supusa? Nu, pentru ca la televizorul presedintelui nu s-a vazut asa ceva. Doar n-o sa se apuce el, Lazar, sa ancheteze si ce nu i-a cerut Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
2.395 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca am avea justitie, macar la nivelul contemporanilor comunisti ai securistului decrepit, s-ar inchide dosarul din lipsa obiectului reclamat. Pe vremea cand securistii il treceau clasa pe repetentul telal, a fost un caz de furt de porumb de pe camp, reclamatul, in arest, era acuzat ca a furat un sac cu stiuleti pe care i-a „recoltat” de pe campiile statului. Un avocat destept (rara avis!!!) a venit in fata judecatorului cu un articol din Scanteia in care scria negru pe alb ca porumbul a fost recoltat de pe toate suprafetele, cu o saptamana inainte de a comite omul infractiunea, ba chiar si terenul fusese degajat 100%. Asa si cu Lazarica repetentul (asta e o speta pe care o avea de dezbatut la „socialism stiintific”, Scanteia fiind organul PCR, dar, daca atunci nu punea mana pe carte decat pentru un „popa prostu”, acum, cu cazinourile la liber…), viitoarea fosta candidata n-avea cum sa dea publicitatii ceva ce nu exista, ca Lazarica n-a semnat si ce-a semnat a fost anulat….

  2. ACEST HOMO SAPIESNS…IN CE FILM JOACA ?
    STIE CINEVA ?
    CA DE CATE ORI APARE LA TV, ZICI CA E UN ACTORAS…PROST IMBRACAT,AGRAMAT…Colombo,ce mai, cand avea TANIA !

  3. ACEST HOMO SAPIESNS…IN CE FILM JOACA ?
    STIE CINEVA ?
    CA DE CATE ORI APARE LA TV, ZICI CA E UN ACTORAS…PROST IMBRACAT,AGRAMAT…Colombo,ce mai, cand avea TANIA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger