AcasăNewsOprescu vrea sa taxeze accesul masinilor in centrul Capitalei

Oprescu vrea sa taxeze accesul masinilor in centrul Capitalei

Daca traficul in centrul Bucurestiului se va aglomera in viitor, atunci primarul Sorin Oprescu ar putea introduce o taxa de acces pentru soferi

Bucurestiul ar putea copia modelul londonez de acces in zona centrala a orasului. Mai exact, soferii bucuresteni ar putea fi obligati sa achite o taxa pentru a putea circula prin centrul capitalei.

Daca traficul in centrul Bucurestiului se va aglomera in viitor, atunci primarul Sorin Oprescu ar putea introduce o taxa de acces pentru soferi

Primaria Capitalei va lua o asemenea masura daca traficul rutier din zona centrala va depasi capacitatea infrastructurii existente. Traversarea Capitalei prin zona centrala ar putea deveni costisitoare pentru soferii bucuresteni. Dincolo de pretul carburantilor, in continua crestere, soferii ar putea avea de achitat in plus si o taxa suplimentara de acces in centrul orasului. Aceeasi masura va fi luata si in cazul parcarilor din centrul Capitalei, pentru care municipalitatea ar putea impune o taxa diferentiata fata de cele din alte zone. Aceste prevederi apar intr-un proiect ce va fi votat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, miercuri, 27 iulie.

“ Mai intai va fi introdus un sistem electronic de verificare a autovehiculelor prin care vom putea face o analiza a numarului de masini care circula prin zona centrala. Daca numarul masinilor va scadea sau va ramane acelasi nu va fi necesara introducerea unei taxe. Scopul este acela de a prioritiza transportul public”, a precizat, Ion Dedu, director executiv al Directiei de Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, din cadrul Primariei Capitalei.

Acest sistem electronic de verificare va fi introdus in cadrul unui proiect european ce va fi finantat prin Programul Life+ al Fondului European de Mediu.

author avatar
Adelina Ionicel
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger