AcasăNewsOprescu: "Mai putine strazi cu gropi aparute in urma zapezii ca anul...

Oprescu: „Mai putine strazi cu gropi aparute in urma zapezii ca anul trecut”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminica, la Comandamentul de iarna, ca gropile cele mai multe aparute in asfalt in urma zapezii se regasesc pe strazile si bulevardele la care nu s-au mai efectuat lucrari de reabilitare din perioada 2004-2008.

Oprescu a precizat, la sedinta unde s-a evaluat situatia strazilor din Bucuresti in urma caderilor de zapada din ultimele saptamani, ca sumele alocate pentru intretinerea multianuala a celor 900 de strazi aflate in administrarea Primariei Generale sunt mai mici decat valoarea minima a contractelor semnate in acest sens. Primarul general a prezentat o lista a arterelor rutiere unde se inregistreaza cele mai multe gropi in asfalt, precizand ca in 2011 au existat 49 de strazi unde au aparut gropi, iar anul acesta 28 de strazi.

‘In 2011 cele mai multe gropi s-au inregistrat pe strazile reabilitate in perioada 2004-2008. Vorbim de 49 de artere rutiere a caror structura a fost refacuta ultima oara in urma cu sase – opt ani’, a precizat Sorin Oprescu.Potrivit primarului general, primele contracte de tip acord-cadru cu asfaltatorii pentru repararea si intretinerea multianuala a strazilor au fost incheiate in 2011, atunci cand legislatia privind achizitiile publice a permis acest lucru. Astfel, pentru repararea si intretinerea strazilor s-au incheiat sase acorduri-cadru, unul pentru fiecare sector, pentru 204 strazi din cele 900 de artere rutiere aflate in administrarea PMB.

‘Ce-i impresioneaza pe oameni? (…) Impresioneaza limita minima si limita maxima a acestor acorduri-cadru, valori care in timpurile trecute se duceau catre maxim. Acum plata este sub valoarea minima. Pentru pachetul 1 valoarea minima a acordului cadru este de 93 de milioane de lei, iar valoarea maxima de 281 de milioane de lei. Dupa reparatiile efectuate in 2011 a rezultat ca s-a cheltuit o suma de 28 de milioane de lei. La pachetul 2 avem suma minima 90 de milioane de lei, valoare maxima de 270 de milioane de lei si suma cheltuita 13 milioane de lei. Pachetul 3 are valoare minima de 64 de milioane de lei, valoarea maxima de 194 de milioane de lei si suma cheltuita de 9 milioane de lei. Valoarea minima la pachetul 4 este de 64 milioane de lei, valoarea maxima de 194 de milioane de lei si suma cheltuita de 25 de milioane de lei. La pachetul 5 – valoarea minima de 76 de milioane de lei, valoarea maxima 229 de milioane de lei si suma cheltuita in 2011 de 7 milioane de lei. Pachetul sase are valoarea minima de 78 milioane de lei, valoare maxima de 235 de milioane lei si suma cheltuita de sase milioane lei’, a afirmat Sorin Oprescu.

Primarul general a mai spus ca sumele platite pentru intretinerea si reparatia strazilor cu probleme sunt mai mici ca in anii precedenti si a dat asigurari ca ‘nimeni nu si-a permis sa-si bata joc de banii publici’.

author avatar
Ciprian Purice
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger