AcasăNewsOprescu lasa peste 20.000 de oameni fara salarii

Oprescu lasa peste 20.000 de oameni fara salarii

Arestarea primarului general Sorin Oprescu lasa fara paine, cel putin pentru o vreme, peste 20.000 de oameni, Primaria Capitalei  fiind acum intr-o situatie de avarie.

Angajatii Primarii Capitalei risca sa ramana fara salarii in lipsa lui Sorin Oprescu

Dosarul exploziv al DNA in care atat Sorin Oprescu, cat si alti functionari – printre care si directorul economic -au fost arestati, pune Primaria Capitalei intr-o situatie unica pana acum: imposibilitatea de a plati salariile.

Consiliul General decide inlocuitorul

Viceprimarul Dan Darabont a aratat, ieri, ca PMB a ajuns intr-o situatie de avarie deoarece nu exista ordonator principal de credite, nu exista nici director economic, deci nimeni nu poate sa semneze pentru o suma mai mare de un milion de lei. „Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie sa se plateasca salariile, atat ale functionarilor din primarie, cat si pentru angajatii RATB si RADET. Deci discutam despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazeaza pe acest salariu ca unica sursa de venit. Deci trebuie urgent sa gasim o solutie pentru conducerea executiva a primariei si pentru delegarea tuturor atributiilor si obligatiile aferente”, a spus Dan Darabont. Viceprimarul a explicat ca doar Consiliul General este cel care poate scoate municipalitatea din impas printr-o hotarare de delegare de competenta.

Inca cinci dupa Oprescu

In tot acest timp, Sorin Oprescu se lupta sa scape de catusele DNA, contestand decizia de arestare preventiva luata de judecatori la finele unor audieri maraton, in noaptea de duminica spre luni.  Alaturi de el, au mai fost retinuti si alti functionari ai Primariei Capitalei, acestia urmand sa afle aseara daca instanta le va emite sau nu mandate de arestare. Este vorba de trei functionari din Primarie, Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, adjunctul sau, Florin Supeala, si directorul economic al PMB Octavian Mircea Constantinescu (pentru cunoscatori, cel care a realizat, tot din functia de director, privatizarea Athenee Palace), toti trei fiind acuzati de luare de mita. De asemenea, procurorii cer arestarea fostului sofer al lui Oprescu, Cristian Stanca, zis Grenada, acuzat de complicitate la luare si dare de mita, si a omului de afaceri Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de complicitate a spalarii banilor.

author avatar
Andrei Coman
647 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger