AcasăNewsOprea: UNPR va avea liste proprii de candidati la toate consiliile locale...

Oprea: UNPR va avea liste proprii de candidati la toate consiliile locale si judetene

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, miercuri, ca Uniunea va avea liste proprii de candidati la toate consiliile locale si judetene.Oprea a spus ca UNPR va ramane un partid de centru-stanga si va insista pentru adoptarea legii privind taxarea marilor averi.

„Mergem mai departe cu revendicarea privind cresterea salariilor si a pensiilor atunci cand economia va permite acest lucru, mergem mai departe cu preocuparea noastra pentru oamenii cu venituri scazute, pentru batrani, pentru tineri, muncitori si agricultori”, a afirmat el.

Oprea a precizat ca UNPR nu va incheia niciun acord electoral sau politic care sa duca la pierderea identitatii.”Vulturul pe care il avem in sigla si tot ceea ce reprezinta acesta va ramane pe scena politica multi ani de acum inainte. Aceste valori ne obliga sa gasim cele mai bune solutii electorale, astfel incat Romania sa aiba in continuare o guvernare responsabila si eficienta”, a mai spus presedintele executiv al UNPR.

Luni, UNPR preciza ca agreeaza „o formula de parteneriat pragmatic” cu PDL, care presupune ca, acolo unde unul dintre cele doua partide are candidat in functie, acesta sa primeasca sprijinul celeilalte formatiuni, iar unde candidatul in functie e de la opozitie, UNPR si PDL sa sustina in solidar candidatul cu sanse.

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, dupa sedinta BPN al PDL, ca este convinsa ca alianta cu UNPR „va fi la nivel local, la nivelul fiecarei organizatii”. „Eu sunt convinsa ca alianta cu UNPR va fi la nivel local, la nivelul fiecarei organizatii. Cat priveste un protocol la nivel national sau o alta formula de colaborare, punctul de vedere al PDL va fi exprimat in scurt timp. Punctul de vedere al UNPR l-am citit pe sms acum cateva minute. Sigur vom avea un parteneriat prin care ne sustinem reciproc candidatii, iar la Bucuresti va fi aceasta alianta”, a spus Elena Udrea.

Ea a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebata daca va exista alianta la nivel national intre PDL si UNPR sau aceasta va fi doar la nivelul Bucurestiului.

Elena Udrea a declarat, inainte de sedinta BPN al PDL, ca la alegerile din Bucuresti va exista un parteneriat al PDL cu UNPR, cele doua partide urmand sa-si sustina reciproc candidatii la primarii.

Udrea a fost intrebata daca lista candidatilor la Bucuresti la primariile de sector este definitivata. „La sectoare este definitivata. La Bucuresti vom avea cu siguranta un parteneriat cu UNPR. UNPR are doi candidati, primari in functie foarte bine cotati, care vor fi si candidati la sectoarele 2 si 4. Intelegerea de la Bucuresti intre PDL si UNPR va fi in sensul in care ne sustinem reciproc candidatii la primarii”, a spus liderul PDL Bucuresti.

author avatar
Ciprian Purice