AcasăNewsOprea s-a speriat. Din ordinul cui?

Oprea s-a speriat. Din ordinul cui?

Dupa ce i-a implorat pe senatori sa voteze impotriva inceperii urmaririi sale penale, Gabriel Oprea socheaza cerand el insusi reluarea votului.

Fostul ministru de Interne se „sinucide“ la ordin

Stupefianta, reactia lui Oprea a venit dupa ce liberalii cerusera, in timpul diminetii de ieri, reluarea votului in cazul solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru de Interne. Solicitare acceptata, nota bene, si de pesedistii proaspat sapuniti de Liviu Dragnea pentru votul ”impotriva” dat, luni, in Senat. ”La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale. Acum am cerut colegilor sa voteze impotriva si poate ca am gresit. Multi mi-au reprosat ca vreau sa fug de Justitie, desi nu e deloc asa. Tocmai de aceea ii voi solicita Presedintelui Senatului sa supuna la vot inca o data cererea DNA, iar pe colegi ii voi ruga sa voteze pentru inceperea urmaririi penale”, a anuntat Oprea, ieri dupa-amiaza, pe Facebook.

Nu se mai vrea o a doua confruntare cu ”strada”

Pirueta facuta de Gabriel Oprea poate fi pusa pe seama acordului intervenit intre PNL si PSD, care ar fi dus oricum la reluarea votului si la un rezultat complet diferit fara doar si poate. Unele voci spun totusi ca initiativa nu i-a apartinut lui Oprea, ci ca acesta ar fi fost ”sfatuit” sa faca acest pas pentru a fi neutralizata la timp strada. O strada care i-a mai facut o data bucata lui Oprea, dupa Colectiv, dar a provocat totodata si debarcarea peste noapte a ditamai Guvernului Ponta. Iar cum internautii se mobilizasera deja, pe Facebook, si urmau sa iasa iar in peisaj – unde nu se stie ce s-ar mai fi apucat sa strige pe langa ”jos Oprea”, pe multi i-a prins frica, mai ales acum, in prag de alegeri. De aici si pana la rasucirea lui Oprea nu a mai fost decat un pas, pe care generalul l-a efectuat fara murmur. In fond, ordinul nu se discuta, ci se executa.

author avatar
Simona Badulescu