AcasăNewsOprea s-a facut membru in Sindicatul Politistilor in timp ce era judecat...

Oprea s-a facut membru in Sindicatul Politistilor in timp ce era judecat pentru moartea lui Gigina

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, este, de la data de 15 iulie 2018, membru al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Sistemul de Pasapoarte, Regim Permise, solicitarea de aderare fiind facuta chiar de el. Tupeu si nesimtire! Adica, in timp ce era anchetat pentru moartea unui coleg de-al lor, politistii l-au primit pe Oprea cu bratele deschise in sindicatul lor.

Mai mult, Oprea spune ca dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina este unul politic, fluturand pe Facebook decizia ICCJ in care se arata ca nu exista nicio legatura intre exercitarea atributiilor de ministru si accidentul in care a murit politistul. „Domnul Gabriel Oprea s-a intalnit la data de 15 iulie 2018 cu mai multi lideri de sindicate din politie si a fost acceptat ca membru al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Sistemul de Pasapoarte, Regim Permise”, a declarat Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania (FSDPA).

Moartea lui Gigina, dosar politic

Intrebat daca faptul ca fostul ministru este cercetat intr-un dosar in care se ancheteaza moartea unui politist afecteaza imaginea sindicatului, Ciocan a raspuns: „Domnul Oprea a facut foarte multe lucruri bune pentru Politia Romana, asa cum au facut si alti ministri, precum Ursu sau Blaga”.„Hotarare definitiva a ICCJ: nu exista nicio legatura intre exercitarea atributiilor de serviciu ale functiei de ministru al afacerilor interne, pe care o detineam in 2015 si accidentul rutier in care si-a pierdut viata politistul motociclist. Asa cum am sustinut in repetate randuri, am fost singura persoana acuzata de ucidere din culpa, aflata pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat intr-un accident rutier. Moartea politistului Bogdan Gigina este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosita de nimeni in scopuri politice sau de alta natura. Am toata increderea in justitie si am convingerea ca in acest dosar construit politic, dreptatea va invinge. Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru ca unora le era teama de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR in vara anului 2015, de increderea de care ne bucuram – eu (32%) si partidul (10%) – in randul populatiei, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni.(…)”, zice si Oprea intr-o postare pe Facebook, facand apel in an de Centenar la unitate, armonie si incredere intre romani. Cu alte cuvinte, dati-o naibii de treaba, treceti o data peste subiectul Gigina, ca e Centenar.

author avatar
Andrei Coman
1.148 afisari

4 COMENTARII

  1. I-auzi de cît se bucura analfabetul ăsta cu figură veșnic studiat-încruntată, țiganul intransigent ajuns împărat, megalomanul ăsta de zero barat:de 32 la sută! Du-te, bă, de-acilea.

  2. păi atunci de nu devin membri si alti fosti ministri de interne?ha? Cred ca e o mare greseala sa fie facut membru dl Oprea el nefiind niciodata politist. Sa nu mai aud de sindicatul asta in veci !

  3. Cred ca sindicatele astea din politie si-au dat masura ticalosiei si nocivitatii lor. Cum, naiba, sa faci politica, atunci cand reprezinti, prin lege, pe unii interzisi de a-si exprima opinii politice?! Cand legea e folosita numai sa-ti stergi picioarele pe ea, e anarhie si daca asta se intampla in institutii de forta, realizati ce e in rest?! Ar mai fi o problema, sefii aia de sindicat sunt, majoritatea, rezervisti, adica nu pensionari „de tot”, adica, incorporabili, mobilizabili, la o „zavera” mai serioasa…astia nu-si inteleg nici statutul propriu, ce sa mai vorbim de statulul asociatiei, sau de lege…”binele” pe care l-a facut Oprea in MAI seamana cu binele facut de Blaga, adica a folosit ministerul in folos propriu si a caftanit niste slugi, care i-au ramas loiale, ca oricarui bulibasa, ca asta e nivelul… Cand latra astia pe la TV ca „pensii nesimtite”, mai bine ar investiga cum au dat astia ordine de ministru care calcau legea si si-au asigurat niste „baze de calcul” cu adevarat nesimtite…Apoi, din Politie, adevaratii profesionistii au plecat fara sa se uite inapoi, in schimb, latraii astia, majoritatea subofiteri „la baza” si militieni pe vecie, in solda securitatii si preluati ca baza informativa de SRI, nu se mai lasa „pensionati”, asocierea, pe fata, cu Oprea (ala de le dadea cate o masa la Excelsior si-i „amutea” pe o luna…) e doar o recunoastere a realitatii si daca „organele abilitate” se simt confortabil, asta e, dar ca politistii raman membri in astfel de constructii mafiote, nu mai e deloc in regula, ca ei au jurat sa serveasca cetateanul, nici pe reevaluat, nici vreun latrau cu ifose…

  4. Dragi sefi de pe la sindicat de ce nu il faceti membru si pe dl Blaga fost ministru de interne? ha? de cand un cetatean ce nu a fost si nu este politist poate fi membru in sindicatul POLITISTILOR ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger