AcasăNewsOprea pregateste invadarea Armatei cu civili

Oprea pregateste invadarea Armatei cu civili

Ministrul Gabi Oprea imparte grade cu larghete

Spre deosebire de bulibaseala totala de la Ministerul de  Interne, din ograda Apararii nu s-au auzit pana acum rabufniri publice.

Ministrul Gabi Oprea imparte grade cu larghete

Insa cum aparentele inseala aproape intotdeauna, reporterii de investigatii ai „National” au descoperit ca situatia nemultumirii generalizate a militarilor profesionisti tinde sa devina expoloziva. Platiti cu doar 1 300 lei atunci cand nu prind misiuni afara, gradatii profesionisti isi cer banii pentru orele suplimentare. Si au luat foc dupa modificarea ordinului privind acordarea gradelor de ofiteri.

40 de ore

Aceasta este limita maxima de ore lucrate pe saptamana prevazuta in contractele individuale de munca ale gradatilor profesionisti. In rest, oricine ar face serviciu de zi ar trebui platiti separat pentru participarea la diverse activitati ca trageri de noapte, exercitii specifice efectuate peste orele de program, iesiri pe mare, sau zboruri nocturne. Numai ca asta nu s-a intamplat si militarii au inceput sa – si ceara drepturile. Mai ales ca majoritatea dintre ei incaseaza lunar doar cate 300 de euro si plecarile in misiuni in strainatate sunt tot mai rare…

Vin civilii?

Sergentii angajati sunt tot mai nemultumiti si tentati sa–si ceara drepturile

Conform surselor noastre, sergentii angajati au aflat cu stupoare ca Gabi Oprea, generalul cu mai multe stele decat Calea Lactee,  ar fi modificat Ordinul de acordare a gradelor de ofiteri. Astfel, conform informatiilor noastre, cei care provin din randurile subofiterilor sau maistrilor militari ar trebui sa candideze doar pana la implinirea varstei de 35 de ani, in momentul acordarii gradului de ofiter. In schimb, printr-o chichita din Ordin, pentru civilii sau cadrele in rezerva limita maxima este impinsa pana la 41 de ani si jumatate. Ceea ce a alimentat zvonurile ca ministrul Oprea, dupa propunerile de generali pe banda rulanta, ar pregati invadarea Armatei romane cu civili si rezervisti. Mai mult ca sigur „uneperisti”. Asa ca militarii au inceput deja sa-si anunte superiorii ca s-ar putea sa o ia pe urmele politistilor…

author avatar
Catalin Tache
1.099 afisari

6 COMENTARII

  1. un nenorocit care a politizat pana si pesmetii, iar avansarile le face dupa cum a avansat si el: la apelul bocancilor!

    • Oprea este ministrul care isi doneaza salariul lunar familiilor celor decedati in teatrele de operatii. Tot el este cel care a constituit fondul Solidaritatea. UNPR-ul a propus suprataxarea averilor mari si foarte mari pentru a se imbunatati bugetul de stat. Tu despre ce carcotesti?

  2. Daca tot va spuneti „reporteri de investigatii” ai ziarlui ( si numai!!!), poate spuneti si numarul ordinului cu chichita, despre care sustineti ca ministrul Oprea l-a modificat. Se poate citi undeva acest ordin(MOf), sau este numai un articol de denigrare la adresa conducerii unei institutii a statului, care este printre putinele care nu apare des in presa de scandal.

  3. Subtitlul articolului spune tot ” Spre deosebire de bulibaseala totala de la Ministerul de Interne, din ograda Apararii nu s-au auzit pana acum rabufniri publice.” Este foarte ciudat si un pic hazardata siguranta cu care se spune in articol ca actualul ministru al apararii ar pregati invadarea Armatei romane cu civili si rezervisti.

  4. E probabil vorba de specialistii de care are nevoie armata, au de unde alege acum, e plina piata de oameni ff bine pregatiti si care au ramas pe dinafara odata cu nenumaratele falimente ale privatilor.

  5. Potrivit Legii 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare, art. 36, lit.e) se poate acorda gradul de ofiter maiştrilor militari şi subofiterilor în activitate, absolvenţi cu diploma de licenta ai instituţiilor civile de învãţãmînt superior, cu profil corespunzãtor specialitatilor militare, care au virsta de cel mult 35 de ani. Despre ce modificare se vorbeste in acest articol? Varsta de 35 de ani este specificata inca din anul 1995, nu din 2011. Acest articol este un atac fatis la adresa ministrului Oprea. Informatiile sunt false si poate nu ar strica mai multa documentare inainte de a incerca sa discreditezi imaginea unei persoane.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger