AcasăNewsOprea, ministru pe afise

Oprea, ministru pe afise

Gabriel Oprea crede in steaua sa de viitor ministru

Liderul UNPR da ca sigura atat victoria USL in alegeri, cat si cooptarea sa in viitorul guvern.

Gabriel Oprea crede in steaua sa de viitor ministru

Gabriel Oprea, care candideaza pentru un loc de senator, se prezinta in fata alegatorilor din sectorul 2 drept ”un om profund atasat valorilor de stanga” si ”un viitor ministru in Guvernul USL”. Profetie care trebuie luata in serios dupa ce, in 2008, tot inaintea alegerilor, Oprea (inca pesedist la aceea vreme) anunta de asemenea in mod public ca va fi ”ministru de Interne, se pare, intr-o eventuala guvernare PSD”.

Ceea ce s-a si intamplat, in primul Guvern Boc, compus de PDL si PSD. Pe langa preocuparea de a creea noi locuri de munca, in calitate de viitor ministru, candidatul Oprea promite alegatorilor si adoptarea legii referitoare la taxarea averilor foarte mari, cu scopul declarat de a se asigura astfel ”fondurile necesare cresterii pensiilor si ajutoarelor sociale”. Strict pentru locuitorii sectorului 2, Gabriel Oprea a precizat ca va sustine ”puternic” alocarea, catre primaria condusa de colegul Nicolae Ontanu, a resurselor necesare reabilitarii termice a blocurilor si extinderii programului si la case.

author avatar
Simona Badulescu
291 afisari

3 COMENTARII

  1. Într-o Românie devenită, după 22 de ani de tranziţie o ţară de mîna a adoua, un căpitan de intendenţă, Gabriel Oprea, a ajuns general cu patru stele, ocupând si funcţia de ministru al apărării naţionale.
    În conferinţa de presă, organizată la sediul M.Ap.N., în ziua de 13 septembrie 2010, acesta se adresează camarazilor aflaţi în rezervă şi retragere, încercând să-i convingă “că nu şi-a schimbat niciodată sistemul de valori, bazat pe onoare, demnitate, respectarea cuvîntului dat”.
    Vreau să-l atenţionez pe fostul căpitan de intendenţă, care ne vorbeşte despre onoare şi demnitate, că el nu este camaradul nostru. Noi ne-am obţinut gradele legal, instruind mii de militari, participând la trageri şi aplicaţii, reprezentând cu cinste armata română în misiuni internaţionale. Domnul căpitan de intendenţă nu îşi prezintă în nici o biografie cum a obţinut, în rezervă fiind, gradele de maior, locotenent-colonel şi colonel.
    Mai mult, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei din 13 februarie 2003,referindu-se la acuzaţiile că avansarea la gradul de general de brigadă s-a făcut la propunerea lui Adrian Năstase, fără a mai trece prin Colegiul M.Ap.N. şi fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, acesta dă două explicaţii stupefiante: “Dacă te baţi, sunt şi excepţii!” şi “Am căutat să am cât de cât acoperire!” Şi astfel capitanul de intendenţă a devenit, culmea, general de justiţie!
    În timp ce preşedintele ţării pretinde ca avansarea la gradul de general să se facă numai pentru ofiţerii care au comandat unităţi în teatre de operaţii, ministrul apărării naţionale s-a distins în teatru de operaţii electorale din judeţul Ilfov, unde a condus mafia personală a lui Adrian Năstase.
    Ne mai vorbeşte fostul capitan de intendenţă despre respectarea tradiţiilor militare, gândindu-se probabil la blonda pe care a numit-o la conducerea Oficiului Naţional Cultul Eroilor, de se răsucea în mormînt Regina Maria, patroana spirituală a acestui aşezamînt românesc de tradiţie. Sau poate se gîndea la Muzeul Aviaţiei al cărui spaţiu a fost redus la jumătate, în ciuda protestelor unor organizaţii neguvernamentale.. Proiectul dezmembrării muzeului a fost elaborat, de ministrul apărării, de primarul sectorului 2, Nicolae Onţanu (mi-a fost ruşine să-l prezint ca general ) şi de absolventa Colegiului Naţional de Apărare- Elena Udrea. Semnificativ, nu !?

  2. Nu stiu politicieni perfecti, dar stiu ca daca nu era Oprea, nu aveam guvern USL care sa creasca pensiile si salariile. si mai stiu ca toate partidele cu exceptia PSD s-au opus proiectului sau de lege de taxare a averilor foarte mari. pai unde e dreptatea. daca ii iese treaba cu taxarea averilor foarte mari, are respectul meu acest domn Oprea

  3. Omul si-a asumat un proiect pe care alti politicieni n-au avut curajul sa-l sustina. Sunt acolo lucruri care chiar merita, mai ales propunerea cu taxa pe marile averi, care va aduce 9 MILIARDE DE EURO la buget pentru majorarea salariilor si pensiilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger