AcasăNewsOprea isi face Armata de rezervisti electorali

Oprea isi face Armata de rezervisti electorali

Multi tineri iau de bune promisiunile ca vor fi angajati in curand in MApN

Mamaliga nu a explodat inca printre militarii romani. Desi, culmea, situatia acestora, cel putin din punct de vedere financiar, este cu mult sub cea a colegilor mai sturlubatici din Ministerul de Interne.

Multi tineri iau de bune promisiunile ca vor fi angajati in curand in MApN

Si nu de azi, de ieri, stabilitatea Armatei din ultimul an fiind platita cu niste salarii de mizerii. Pentru ca, desi aparatul de propaganda al Ministerului Apararii Nationale face tam – tam pe unele ajutoare si sporuri acordate, acestea sunt doar exceptii. Crunda realitate fiind, bineinteles, cu totul alta…

Vai de ei de SGV –isti

Conform informatiilor intrate in posesia noastra, salariul unui caporal este de  doar 1 100 lei. Iar un subofiter  cu vechime buna  incaseaza aproximativ 1 300 lei. In timp ce , in fine, chenzina maxima ce poate fi obtinuta de un subofiter cu rezultate deosebite nu sare de 1 500 lei. Si, totusi, in ciuda acestei  saracii lucii in care se zbat  atatia dintre angajatii MApN, sunt multi alti tineri care, atrasi de mirajul uniformei sau a „linistii” din Armata, vor sa intareasca randurile „SGV” – istilor. Iar cum in urma unor zvonuri lansate de cine poate doar Gabriel Oprea stie, aspirantii se inghesuie la Centrele de Recrutare. Unde dosarele le sunt primite cu deosebita solicitudine. Ca se si mira bietii someri acasa, alaturi de familiile lor aducatoare de voturi, ca se mai gasesc in tara asta oameni ca „generalul – partid”.

Pan’ la anul …

Mai mult, masa electorala este tinuta constant in priza prin telefoane lunare primite de „viitorii” militari si prin care li se mai cere cate o adeverinta banala, ca sa vada ca se lucreaza la dosarul lor. Si, probabil,  se va incerca sa se mearga cu „abureala” pana la viitoarele alegeri, dupa care adevarul va iesi la iveala : candidatii nu vor fi angajati, ci doar vor primi calitatea de … rezervisti militari.

author avatar
Catalin Tache
731 afisari

5 COMENTARII

  1. Adevaru ca la cat de saraci, de disperati si de muritori de foame suntem, orice loc de munca indiferent cu cat esti platiti e bun. Se profita de pe urma acestor neajunsuri, se mint si manipuleaza oamenii foarte mult. Din cate vad asta e si interesul. Dar noua ne place asa si nu facem nimic sa schimbam.In rest numai de bine……….

  2. Preocuparile si implicarea ministrului Oprea in situatia soldatilor si gradatilor profesionisti sunt bine-cunoscute de toti cei interesati. Restul este incercare disperata de denigrare a lui Oprea.

  3. Din pacate Romania trebuie sa treaca prin nenorocita asta de criza si se cam merge cu frana de mana trasa, asa si acum cu salariile acestor bugetari, e normal sa fie mici atata timp cat economic, Romania nu o duce prea bine. Din cate am citit ministrul de la aparare le-a prelungit de la 40 la 45 de ani posibilitatea de a ramane in sistem, e totusi ceva decat nimic, probabil ca mai mult nu a putut sa faca.

  4. Procedura de selectie si recrutare presupune anumite termene care pot ajunge la cateva luni. In tot acest timp candidatul trece printr-o procedura de verificare, aceasta nefiind o noutate nici in MApN, MAI,sau alte institutii de aparare, siguranta si ordine publica. Nu cred ca in tot acest proces trebuie sa se amestece coloratura politica sau insinuarile de acest fel, aduse unui ministru fie el si cel al apararii.

  5. Militarii (de armata, de politie, de pompieri) sunt cei mai disciplinati angajati, asa ca intotdeauna vor reprezenta o categorie sociala vanata inclusiv de reprezentatii politici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger