AcasăNewsOprea doteaza Armata cu avioane de epoca

Oprea doteaza Armata cu avioane de epoca

Ministrul Gabriel Oprea, dispus sa faca orice jertfa financiara pentru „jucaria” sa preferata

Au trecut patru ani de cand Gabriel Oprea, pe atunci fara mandat si cu un viitor politic inca incert, a inceput sa le dea ziaristilor poze cu el la mansa unui avion.

Ministrul Gabriel Oprea, dispus sa faca orice jertfa financiara pentru „jucaria” sa preferata

American. De vanatoare. F16 la mana a doua. Si de atunci tot nu a scapat de aceasta obsesie: sa cumparam musai 48 de astfel de avioane. Desi, intre timp, acestea au ajuns unele „de epoca”, alte tari europene dotandu-se cu modernele F35.

Pana si presedintele Traian Basescu i-a mai taiat macaroana, declarand public ca putem sa luam orice tip de aeronave, numai sa facem rost de bani cu imprumut pe un termen cat mai lung. In zadar insa, Oprea anuntand la stabilirea bugetului pentru 2012 ca prioritatea sa raman tot…  F16!

Matei Gabriel

author avatar
eNational
390 afisari

3 COMENTARII

  1. DA CEVA NAVE SPATIALE NU REZOLVAM,PACAT AVEAM SANSA UNICA SA DEZOLTAM UN BISNIS PE MARTE ..luam imprumut cu buletinul sau pe credit si mergeam pe marte sa cultivam ciuperci….astea de pe pamant le mananca dom ministru cu gasca lui absolut progresista in minciuni…

  2. Domnu’ autor de articol, ca vad că te semnaşi „enaţional”, numeşte matale repede o singură ţară care s-a dotat deja cu F35. Una. Nici măcar SUA nu le are încă în dotare. Pentru simplul fapt că n-au ieşit încă din fabrică.
    Şi, poate nu ştii, Lockheed Martin şi Guvernul SUA nu dau F 35 oricui. Sunt câteva condiţii, printre care: ţara respectivă să aibă în dotare deja F 16 şi să fie calificată în program.
    înţeleg că Găbiţă Oprea nu e pretenu vostru, da nici să minţiţi poporu aşa, cu orice.
    Pentru cultura voastră, F35 e avion de generaţia a 5-a şi e primul creat vreodată din generaţia asta. Deci F16 ar putea fi avion de eopcă abia peste vreo 15-20 de ani, când majoritatea ţărilor care conteză vor fi dotate deja cu generaţia a 5-a.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger