AcasăNewsOprea, cercetat pentru abuz de girofar in serviciu

Oprea, cercetat pentru abuz de girofar in serviciu

Folosirea girofarului ii dauneaza grav vicepremierului demisionar Gabriel Oprea. Parchetul General a preluat de la Parchetul Capitalei dosarul privind accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina pntru ca se impun cercetari pentru abuz in serviciu privind folosirea coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne de catre Oprea.

Gabriel Oprea va da explicatii procurorilor pentru fiecare drum facut cu coloana oficiala

Dosarul are 13 volume si urmeaza sa se cerceteze inclusiv legalitatea tuturor celor peste 1.500 de drumuri pe care vicepremierul Gabriel Oprea le-ar fi facut cu coloana oficiala.

Deplasari cu girofarul mai multe decat Ponta si Iohannis la un loc

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au aratat, in ordonanta de declinare, ca in urma verificarii registrelor de evidenta a delegatiilor s-a constatat ca, in perioada 2 ianuarie – 21 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, „atat la institutii publice, cat si la destinatii private”. Raportat la deplasarile cu coloana oficiala ale ministrului Gabriel Oprea, presedintele Klaus Iohannis a avut 580 de deplasari, iar premierul – 814, conform proceselor verbale din 2 noiembrie. Reamintim ca politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit pe 20 octombrie, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe Bulevardul Stirbei Voda din Capitala, in timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Intrebat daca s-a deplasat cu coloana oficiala de 1.500 de ori de la inceputul acestui an, ministrul a raspuns ca a avut „mai multe deplasari”, tot timpul pentru a-si face datoria.

author avatar
Andrei Coman
1.413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger