AcasăNewsOpozitie vs opozitie

Opozitie vs opozitie

Liberalii vorbesc despre unificare dreptei desi mai bine ar fi sa reunifice mai intai PNL-ul

De unde se cautau si se adunau pe rupte saptamanile trecute, partidele ”de drepata” se stropsesc acum unele la altele de mai mare dragu’. Dragul stangii pesediste, evident. 

Liberalii vorbesc despre unificare dreptei desi mai bine ar fi sa reunifice mai intai PNL ul

Transformate in pur decor parlamentar de actuala putere, partidele din Opozitie – PNL si USR mai ales, au cochetat nu cu multa vreme in urma cu ideea formarii unui front comun in fata PSD. Un front care sa functioneze nu numai in Parlament ci eventual si la viitoarele alegeri. Cat de serios a fost demersul se vede acum, cand liberalii s-au gandit ca e vremea cea mai potrivita de platit politele useristilor. Si asta desi nu useristii sunt de vina ca PNL s-a plecat in fata ordinelor date de Klaus Iohannis si a directionat o parte din voturile sale spre Nicusor Dan si ”salvatorii” lui, ci liberalii insasi. Liberali care dau acum cu bata-n balta a doua oara facand imposibila o alianta, fie ea si conjuncturala, cu useristii. Alianta de care PNL are nevoie ca de aer din moment ce nici macar o motiune de cenzura nu pot depune fara semnaturile parlamentarilor din cele doua partide ramase in afara sferei PSD – USR si PMP. In loc sa dea dovada de inteligenta politica si sa amane rafuiala pentru vremuri mai bune actualei opozitii, liberalii s-au apucat sa-i acuze pe useristii ca se comporta ”ca niste competitori ai PNL-ului si nu ca niste prieteni” si ca ”fac opozitie mai mult la PNL decat la PSD” – ”amabilitati” care pot duce la orice dar numai la unificarea partidelor de dreapta nu.

Liberalii sunt buni doar sa se contrazica intre ei

Liberalii se comporta la fel de haotic si atunci cand in discutie este viitoarea strategie a PNL. Liderul Ludovic Orban, de exemplu, vrea sa-i vada pe penelisti ca pun mana pe pari si se reped la pesedisti. ”Baron” de Ilfov si fost secretar general al PNL, Marian Petrache nu este de acord cu declansarea unei ”lupte oarbe” cu PSD-ul, ci spune ca liberalii au nevoie de ”o clarificare doctrinara si de un proiect propriu de tara”. Opinie corecta cata vreme nimeni nu-l intreaba pe Petrache ce a facut el personal, pe vremea cand era secretar general al partidului, pentru doctrina si elaborarea unor proiecte politice concrete. Cert este un lucru: dincolo de orice diferend intern, realitatea este ca liberalii ori nu misca, ori misca bezmetic si de aceea termenul de ”opozitie” a ajuns sa fie practic golit de continut in Romania zilelor noastre si asta in dauna noastra, a tuturor. Multumim, PNL!

author avatar
Simona Badulescu
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger