AcasăNewsOpoziția trage preșul de sub picioarele Puterii

Opoziția trage preșul de sub picioarele Puterii

Pe Vasile Cîțu l-a mâncat în portofoliu să treacă la acuzații țipate, crezând că dacă are vocea mai tare are și dreptate. Trei lideri politici, Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu sunt criminali. Sigur că n-au omorât pe nimeni, dar dacă o fac?

Vasile Cîțu a căzut deja în capcane neîntinse

Pe cine să omoare cei trei? Pe români, pentru că partidele lor nu vor să voteze favorabil decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență. Vai, monșer cu freză zbârlită, atât de mic și atât de dictatorial? De când Opoziția trebuie să facă Puterii pe plac?

Caută la Brătianu dacă nu înțelegi

Călin Popescu-Tăriceanu își susține perfect respingerea decretului în Parlament

„Guvernul Romaniei nu negociază sănătatea românilor, nu va răspunde acestui șantaj, nu le va răspunde celor care joacă poker cu sănătatea românilor (…) Cei care joacă poker cu sănătatea sunt niște criminali”, decretează ministrul Finanțelor dintr-o pornire care nu are legătură cu pasiunea lui de încasator de comisioane și de debitor-șef la toate băncile care i-au ieșit în cale. Cum l-a mai lovit pe el dragostea de țară! Ce trei, Ponta, Ciolacu și Tăriceanu se opun prelungirii stării de necesitate pentru că nu sunt menționate măsurile pe care guvernul ar trebui să le ia pentru ieșirea din inactivitate a economiei. Acțiunile pe care aceștia le așteptau vizau ridicarea restricțiilor care împiedică primii pași spre revenirea la normalitate. Nu este vorba de relaxarea fizică și de entertainment, pe care, însă, bate Cîțu monedă. Este vorba de o destindere a acțiunilor care ar permite începerea lucrului în domenii care ar ușura traiul personal și ar asigura o lejeritate financiară cât de cât. De ce se opune Cîțu? Pentru că, dacă ar fi de acord, ar însemna să intre în complet dezacord cu politica de austeriate promovată de partidul lui. Apoi, pentru că dacă Iohannis vrea prelungirea stării de austeritate, de ce s-ar opune el cu argumente? Ce spune Iohannis este literă de lege, iar el, ca orice liberal vopsit, trebuie să stea cu gura închisă și capul în piept. Pe de altă parte, toată lumea vede că măsurile luate de guvern pentru încetinirea și stoparea epidemiei de coronavirus au fost și sunt doar bâjbâieli sau rateuri. Nu mai reiau povestea, m-am plictisit de câte ori am scris-o, dar cum să-și demonstreze liberalii absurditatea? Făcând aceleași tâmpenii ca până acum și așteptând alt rezultat. La vot, adunând ALDE, PSD și Pro România, s-ar putea să vedem un Iohannis care va trebui să-și retragă decretul. Iar așa ceva nu se poate, gândește un Cîțu lovit și el la orgoliu. Unde ar mai fi mândria liberală? Pe la Brătianu, Vasilică, dar nu ajungeți voi până acolo.

author avatar
Valentin Boeru
975 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger