AcasăNewsOpozitia s-a dus … de suflet

Opozitia s-a dus … de suflet

A trecut baba cu colacii dar liberalii nu s-au prins

Orice partid din lume ar fi zis bogdaproste daca adversarii politici s-ar fi detonat singuri, asa cum face PSD-ul pe meleagurile romanesti, si ar fi aprins lumanari de neam prost la toate bisericile in timp ce tocau cu sarg la dusmanii deja vulnerabilizati. Vasnica noastra opozitia nu s-a prins de poanta si s-a multumit cu trasul unor fasuri. 

A trecut baba cu colacii dar liberalii nu s au prins

Tot omul (si partidul) este fericit daca Dumnezeu ii da ceva, nu trebuie sa-i si bage in traista. In cazul nostru, Dumnezeu a indesat practic cu mana lui traista Opozitiei, determinind PSD-ul sa o faca o prostie dupa alta. Degeaba. Pleasca picata, fara niciun merit, in capul PNL-ului nu i-a trezit pe liberalii care s-au multumit sa miaune niste slogane invechite si fara haz, gen ”tot ce face si drege PSD-ul distruge Romania”. Asa, si voi liberalii ce faceti in acest timp? Va faceti somnul de frumusete, i-ati pus pe Bratieni in cui, va uitati chioras unii la altii, penelisti si pedelisti, si emiteti doar lozinci rasuflate si platitudini atunci cind catadicsiti sa deschideti gura. Rar si asta, ca doar guvernarea nu-i treaba voastra, sa se spele PSD-ul cu ea pe cap daca tot s-a ambitionat ca prostu’ sa castige alegerile. Mai morti decat moastele la care dau fuga romanii (alea macar intretin speranta ca, odata pupate, ar putea face vreo minune), liberalii nu se confunda nici in mintile bine afumate de tulburelul toamnei macar cu schita unei posibile alternative la PSD. Iar daca ”marele PNL” nici macar nu se intrevede, ce sa mai spunem despre experimentul esuat numit USR sau de PMP-ul redus doar la nivelul unei dare lasata de Basescu in politica. Odata trecute in revista (si in nefiinta) cele trei partide pomenite, s-a terminat cu toata Opozitia, evocarea UDMR-ului in aceasta tabara fiind doar o gluma proasta.

O motiune de cenzura bazata pe alternativa-fantoma numita Ponta

Incapabili sa profite de pleasca picata in capul lor, liberalii au scos la inaintare amenintarea clasica: depunem motiune de cenzura! Senzational, au facut pesedistii pe ei de frica. De fapt nu inca, asteapta sa vada daca PNL este in stare sa stranga numarul de semnaturi necesare. Chiar si atunci, pesedistii mai pot astepta pana la vot, cand se va vedea cati anume parlamentari vor sustine in realitate motiunea. Nu de alta, dar votul dat, ieri, in cazul Rovanei Plumb (cand Parlamentul a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a fostei ministre pesediste) a aratat ca un numar de alesi ai Opozitiei au votat si ei contra solicitarii DNA, alaturi de majoritatea PSD-ALDE. Poveste care se va repeta mai mult ca sigur, fie vorba intre noi, si atunci cand se vor vota legile Justitiei – agreate nu numai de parlamentarii actualei puteri ci si de cei stampilati PMP si chiar de unii din PNL. Iar ca sa punem punct basmului cu motiunea de cenzura sa ne referim si la speranta secreta a liberalilor – Victor Ponta si ai sai haiduci pesedisti. Haiduci care in loc sa dea fuguta dupa Ponta (asa cum ameninta ca se va intampla fostul premier si lider PSD) prefera dupa cum se vede sa haladuiasca tot prin codrii stapaniti de Dragnea. Unde ba mai maraie, ba mai primesc un os de ros, dar in mod cert nu dau semne ca ar fi interesati de ce face Ponta sau de trecerea vreunei motiunii de cenzura. Altfel spus, si ”alternativa Ponta” este doar o alta fantoma care bantuie pe coridoarele opozitiei anti-PSD. O opozitie pe care nici tot SMURD-ul din lume nu ar putea sa o reanime, chiar daca PSD-ul isi taie singur si in continuare craca de sub picioare iar scorul lui electoral coboara vertiginos spre pragul psihologic de 30%.

author avatar
Simona Badulescu
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger