AcasăNewsOpozitia, fecioara necurtata de nimeni

Opozitia, fecioara necurtata de nimeni

Iohannis si ai lui, din esec in esec

S-a lamurit si Occidentul ca victoria Opozitiei din Romania la „europarlamentare” nu face nici cat o ceapa degerata. Cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost tratata cu respectul meritat – mototolita si aruncata la cosul de gunoi de catre o majoritate nu confortabila, ci de-a dreptul zdrobitoare.

Iohannis si ai lui din esec in esec

In aceste conditii, ce rost mai are o motiune de cenzura impotriva Guvernului? Cine s-ar mai incumeta sa se faca de ras, din nou, in Parlament? De cate dovezi au nevoie PNL si PLUSR pentru a se convinge de forta PSD? Acum o saptamana calareau valul popularitatii dupa rezultatele de la „europarlamentare”, iar azi, lui Orban si Barna, Basescu si Ponta le sta in gat minoritatea, cu care se ineaca de fiecare data cand trebuie sa treca hopul votului in Parlament.

Au fost 71 de voturi impotriva inceperii urmaririi penale si doar 38 pentru. Bataie la fundul gol si-n Senat, dupa ce PSD isi impusese cu aceeasi lejeritate si punctul de vedere asupra functiei de presedinte al Camerei Deputatilor. Sa remarcam si loialitatea de care a dat dovada Viorica Dancila. Premierul il asigurase pe Calin Popescu Tariceanu ca solicitarea DNA nu va trece de votul Senatului si iata ca lucrurile s-au petrecut intocmai.

„Nu candidez la prezidentiale”

Nu stim inca daca la mijloc a fost sau nu o intelegere, dar, imediat ce a scapat de emotiile din Senat, Tariceanu s-a grabit sa-si anunte iesirea din cursa prezidentiala. Era candidatul cerut inclusiv de o parte a conducerii PSD, insa liderul ALDE surprinde cu urmatorul anunt: „In acest moment, candidatura la prezidentiale nu intra in discutie in ceea ce ma priveste. Pentru mine nu mai este o optiune pe care sa o analizez”.

Cum ar spune Klaus Iohannis, hai ca am scapat si d-asta! Si daca tot l-am pomenit, sa-i dam voie sa se faca singur de ras in urmatoarele randuri. Ce credeti ca a inteles presedintele Romaniei din votul Senatului? Ca PSD si ALDE obstructioneaza justitia. Exact! Incheiem cu un citat care nu merita comentat: „Votul dat in Senat reprezinta  un act de crasa sfidare a romanilor, care si-au exprimat optiunea clara la referendumul din 26 mai. La doar cateva zile dupa ce romanii au sanctionat explicit si dur politica PSD-ALDE de a pune institutiile statului in slujba protejarii politicienilor cu probleme penale, senatorii se dezic de mandatul primit de la cetateni”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
501 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu stiu ce vezi dta,dar eu vad ca Joianna si serviciile conduc guvernul și pe Veorica bucatareasa din Roșiori de vede.O vad cum sta în genunchi și in plan extern în fața lui Junckers și Timmermans.Și cam în fața oricui! Firea la capitala a început colaborarea din greu cu pilele serviciilor,punind in functii de mare raspundere fete de 20 de ani cam fara aptitudini si studii,experienta etc. sa conduca mari spitale ale Romaniei și Bucureștiului fara nici o tresarire! Mergem în jos foarte abrupt.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger