AcasăNewsOpozitia, cu motiunea moarta-n cotet

Opozitia, cu motiunea moarta-n cotet

Ludovic Orban, „Oscarul” pentru figuratie politica

„Romania nu are premier. Aceasta doamna Viorica Dancila pur si simplu nu intelege cum functioneaza statul”. Citat din Klaus Iohannis, decembrie 2018. „Guvernarea PSD a esuat”, cuvinte rostite oricand de acelasi autor. „La 26 mai, romanii au votat contra atacului nemernic pesedist asupra justitiei si contra unei guvernari lamentabile”. Tot Klaus Iohannis, 13 iunie 2019. Nu a existat alocutiune la Cotroceni sau pe la evenimente inventate care sa nu fi continut termeni mitocanesti la adresa Vioricai Dancila si a guvernului condus de ea. Puteam sa scriu si „termeni denigratori”, dar mi s-a parut ca nu acopera toata plaja de marlanie a discursului iohannist.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> Oscarul pentru figuratie politica

„Aveti doua variante – sa va incetati cariera politica ramanand complicii acestui regim toxic pentru Romania sau aveti sansa de a va reabilita in fata cetatenilor romani votand motiunea de cenzura”, s-a adresat celor din PSD si ALDE Ludovic Orban, inainte de votul de marti din plenul Parlamentului. Nu-i asa ca e palpitant?

Bagatul in seama

Sa se reabiliteze in fata romanilor? Aoleu, da’ pentru care fapte? Le-a zburat mintea la sanii si desuurile colegelor in timpul slujbei tinute de Papa la Catedrala Neamului? A socoti ca respingerea motiunii este echivalent cu incetarea carierei politice nu reprezinta decat un gest de disperare din partea lui Orban si a opozitiei incolonate in spatele lui. Nu de alta, dar mai erau doar cateva minute pana la votare si inca lipseau destule voturi pentru ca motiunea sa poata ridica fruntea din tarana. „Romanii nu mai vor un guvern girat de penali”, s-a infoiat si Dan Barna, liderul USR, incercand o trimitere stravezie catre referendumul lui Iohannis. Uita insa ca ala nu a fost referendum si, chiar de-ar fi fost, vorbele lui nu si-ar fi gasit locul acolo.

Premierul a tras Opozitiei o palma morala Cu piciorul

Si stati nitel, ca asta nu e tot. „Romanii au votat impotriva coruptiei, a politiei politice si a incompetentei pe care Guvernul Dancila a demonstrat-o. Sunteti guvernul nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Oamenii vor sa fie trimis acasa Guvernul”, a simtit Raluca Turcan nevoia sa se bage in seama.

Referendumul „Periuta”

Sincer sa fiu, chiar nu stiu cand au votat romanii impotriva coruptiei. Nu-mi amintesc sa fi fost vreo sesiune din asta. Si nici de vreun vot  impotriva incompetentei guvernului Dancila nu am auzit. Guvernul lui Dragnea zici, madam? Pai Dragnea e la puscarie, iar guvernul e al Romaniei. Tu la ce te referi? Mi se pare ca esti cam tulburata, cam cum erai si cand chiuiai ca „Draga Stolo” si-a uitat periuta de dinti in bagajul tau. N-am fost acolo si nici in camera alaturata nu am stat, da’ am gasit asta prin ziare.

Raluca Turcan a ramas tot la Jos Dragnea

Bineinteles ca nu cred, Raluco, sunt om serios, da’ poate e mai bine sa propui un referendum pe tema asta. Tot cu doua intrebari, ca la Iohannis: 1. Credeti ca periuta a ajuns din greseala in bagajul meu?; 2. Da’ de ce credeti asta?

Ce puneti in loc?

Incerc sa scriu serios despre motiune si nu reusesc. Degeaba ma concentrez, nu-mi iese. Cum poti sa stai serios cand registrul ei oscileaza intre dramoleta si electrosocuri. „Stim ca v-ati propus sa izolati Romania si s-o scoateti, bucata cu bucata, din Uniunea Europeana, insa cetatenii v-au oprit la timp si v-au spus sa mergeti acasa!” Nu stiu cand au spus romanii ca guvernul sa plece acasa, nu am gasit niciun document si nicio sursa care sa indice asta. Iar poanta aia cu scosul bucata cu bucata din Europa e de Circul Kluski. Poate invers, opozantii lui Peste. Voi sunteti cei care carati Romania la sacosa intr-o Europa care duhneste a facatura si care face crize daca nu vrem sa executam comenzile ei. Noi vrem o tara a noastra, voi vreti o tara in care Europa sa dicteze. Voi vreti sa cada guvernul, dar nu sunteti in stare sa puneti nimic in loc.

Nu deschideti usa!

De cate electrosocuri trebuie sa fie nevoie ca sa intelegeti ca, fara majoritate, motiunea era sortita pieirii? De cate tratamente este nevoie ca sa pricepeti ca un guvern toxic – preluare din folclorul lui Iohannis – ar fi unul de-al vostru, cu Gigel Stirbu la Cultura si Catu la Finante? Sau unul condus de Ludovic Orban, al carui unic program de guvernare este fudulirea cu victorii iluzorii si temenele la picioarele lui Iohannis. Oamenii v-au votat, ziceti voi, ca sa dati jos guvernul Dancila. N-ati reusit, pentru ca, vorba lui Tariceanu, e greu fara liste suplimentare la vot. Si fara STS, imi vine sa zic. De ce nu mai sunteti vehementi, dupa ce ati luat-o peste ochi de va rad si curcile? De ce nu plecati acasa, daca tot ati promis ca ridicati Romania din noroi, dar nu ati reusit decat sa ingramaditi motiunea in cotet, moarta si cu soriciul duhnind a prostie si putreziciune? Social-democratii, fara sa ma situez de partea lor, au avut curajul sa va infrunte. Si chiar v-au dovedit. Voi. in schimb, nu aveti curajul nici sa deschideti usa cotetului, ca sa nu umpleti aerul de miasme politice. Si ca sa nu uit, ati vazut ca Viorica Dancila stie cum functioneaza statul? Spuneti-i si lui Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
1.727 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger