AcasăNewsOportunistul, prieten doar prin dos cu USR-PLUS, și numai anti-PSD. Pe față...

Oportunistul, prieten doar prin dos cu USR-PLUS, și numai anti-PSD. Pe față „își face doar lui campanie”

Klaus Iohannis a susținut miercuri că își face campanie doar propriei persoane și fiecare are dreptul să candideze, răspunzând astfel unei întrebări legate de candidatul USR-PLUS la prezidențiale.

Sursa foto: Facebook

„Partidul National Liberal (PNL) își menține decizia că eu voi fi candidatul lor și vom colabora eficient în campanie. Cu siguranță vom avea acțiuni comune, vom avea abordare de campanie, așa cum se cuvine și se așteaptă românii”, a declarat președintele României.

Întrebat de deciziai USR-PLUS de a merge în campanie cu un candidat propriu, Iohannis a spus că între el și Alianță este „o competiție. Să nu se aștepte cineva să am opinii despre contracandidații mei. E dreptul lor constituțional. Fiecare va trebuie să își facă campania proprie. Eu o să îmi fac doar mie campanie”.

Formațiunea cu care este în concurență va anunța în următoarea perioadă cine este prezidențiabilul ei, acesta urmând să fie nominalizat dintre cei doi lideri, Dan Barna sau Dacian Cioloș. Întrebat de decizia USR PLUS de a merge în campanie cu un candidat propriu, Iohannis a spus: „O competiție. Să nu se aștepte cineva să am opinii despre contracandidații mei. E dreptul lor constituțional. Fiecare va trebuie să își facă campania proprie. Eu o să îmi fac doar mie campanie”.

USR-PLUS va anunța în următoarea perioadă cine este prezidențiabilul din partea Alianței, acesta urmând să fie nominalizat dintre cei doi lideri Dan Barna sau Dacian Cioloș.

Acum câteva săptămâni, Klaus Iohannis a invitat principalele partide din Opoziție să semneze un Acord Politic Național pentru securizarea drumului european al României, câtă vreme Referendumul împotriva modificărilor legilor Justiției inițiate de Partidul Social Democrat a fost câștigat de Iohannis. Între formațiunile chemate pe atunci la Cotroceni, Uniunea Salvați România, reprezentată de președintele Dan Barna, a ocupat loc de frunte. Dar lucrurile s-au mai schimbat.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger