AcasăNewsOperațiunea Hidra. Apar noi detalii în cazul rețelei cunoscuților lui Vlad Pascu....

Operațiunea Hidra. Apar noi detalii în cazul rețelei cunoscuților lui Vlad Pascu. Cine ar fi dealerul tânărului

sursa foto: fanatik.ro

Apar noi detalii în cazul perchezițiilor de amploare derulate, joi, în București, urmate de audieri la sediul DIICOT. Deja Vlad Pascu și părinții săi au ajuns la sediul DIICOT, pentru a fi audiați. Tânărul șofer care a ucis doi tineri în accidentul de la 2 Mai a fost adus din arest, pentru a da explicații în fața procurorilor.

Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descins, joi dimineață, la mai multe adrese din București. S-au făcut 11 percheziții domiciliare, în municipiul București.

Perchezițiile s-au derulat în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției – conform IGPR. Operațiunea a fost denumită „Hidra”.

Ulterior, s-a aflat că perchezițiile au vizat persoane din apropierea lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri studenți, în accidentul de la 2 Mai.

Cine e „Maru”

Unul dintre suspecți este, conform stiripesurse.ro, Tudor Duma, zis „Maru”, o persoana foarte apropiată de Vlad Pascu. Și care ar avea legături infracționale cu persoane consumatoare de droguri și implicate în mod frecvent în activități ce țin, conform sursei citate, de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc:

Anghel Rafael George, zis “Rafael” sau “Rafa”, 20 de ani

Bîtică Andrei-Cătălin, zis “Andrei” sau “Paco”, 18 ani.

Marei Ahmed, zis “Ahmed” sau “Moody”, 18 ani.

Cei trei ale căror nume apar menționate mai sus s-ar afla în cercul infracțional din care ar face parte din Vlad Pascu. De altfel, pe 30 august și 1 septembrie, tânărul zis „Maru” ar fi mers la frații Constantin, ambii din Capitală, și, conform aceleiași surse, ar fi cumpărat de la zeci de grame de cannabis, pe care le-a revândut ulterior, într-o manieră asemănătoare cu cea în care ar fi furnizat droguri și la petrecerile organizate de Pascu.

„Operațiunea Hidra” vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale

Vă amintim că IGPR a anunțat, în contextul perchezițiilor din 14 septembrie, că ,,Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

„Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

 

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

 

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online”, conform IGPR.

S-a anunțat totodată că polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției – a mai anunțat joi dimineață IGPR.

author avatar
Andrei Coman
572 afisari

3 COMENTARII

  1. IDIOTILOR GUVERNANTI,arabii si asiaticii sunt mult peste europeni ,imediat legi ca la ei si intr-o luna nu mai vezi picior de consumator !

  2. Si dealerii dealerului, cine sunt? Cum intra drogurile in tara care se bate cu pumnul in piept ca granitele ei sunt sigure? De ce nu se inaspresc legile? Nu e voie de la stapani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger