AcasăNews„Operațiunea de decolantare” rotunjește veniturile STB. Câți bani scoate Primăria Capitalei din...

„Operațiunea de decolantare” rotunjește veniturile STB. Câți bani scoate Primăria Capitalei din reclama făcută pe autobuze

STB„Operațiunea de decolantare” rotunjește veniturile STB. Câți bani scoate Primăria Capitalei din reclama făcută pe autobuze

Societatea de Transport București a încasat o sumă frumușică de când primarul Capitalei a vândut reclamă pe autobuzele regiei de transport. În trei luni de la decolantare, nu mai puțin de 80.000 de euro a încasat STB din vânzarea de publicitate.

Din luna ianuarie, momentul în care a fost îndepărtate „cu forţe proprii, fără costuri” însemnele PMB şi CGMB de pe autobuze, tramvaie şi troleibuze şi până în prezent, STB a semnat mai multe contracte de publicitate.

„De la momentul respectiv şi până în prezent au intrat în derulare nouă campanii publicitare. Valoarea acestora este de 67.604,89 € fără TVA (n, red. 80.448 euro cu TVA , echivalentul 394.999 lei)”, au precizat reprezentanţii PMB, potrivit România TV.

O casă de pariuri, cel mai mare client

Printre firmele care au cumpărat spaţii de publicitate tramvaie şi autobuzele care circulă în Capitală se numără casa de pariuri „Fortuna”. Întrebaţi despre câţi bani face STB prin vânzarea acestor spaţii publicitare, reprezentanţii PMB au menţionat că este vorba despre un contract de peste 20.000 de euro.

„Campania «Fortuna» se desfăşoară pe o durată de patru luni, în intervalul 16.02.2021-15.06.2021, valoarea acesteia fiind de 18.720 € + TVA. Implementarea campaniei s-a realizat prin intermediul unei agenţii”, notează sursa citată.

Fostul edil Gabriela Firea l-a acuzat pe Nicuşor Dan că spațiul publicitar va fi folosit pentru sponsorii și prietenii politici. „Sacrifică cetățenii care nu vor mai putea vedea pe fereastră, plus că mulți călători simt un sentiment de claustrofobie, doar ca să umple buzunarele unor băieți”, a precizat Gabriela Firea, în ianuarie.

author avatar
Andreea Vlad
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger