AcasăNewsOperațiune specială a pompierilor de ISUBIF-Pache pentru salvarea a trei puiuți de...

Operațiune specială a pompierilor de ISUBIF-Pache pentru salvarea a trei puiuți de pisică blocați în aerisirea Policlinicii Pescăruș – FOTO

Printre intervențiile de stingere de incendii sau descarcerări, pompierii salvatori ai Bucureștiului sar oricând și pentru „blănoșii”, căței și pisici, aflați în situații dificile. De fapt, așa cum a relevat întâmplarea recentă de la Policlinica Pescărușului, aproape că nu este nicio diferență pentru pompieri atunci când sunt chemați să intervină. Viața este tot viață.

Povestea salvării a trei pui de pisică căzuți de ceva zile și blocați fără nicio șansă în aerisirea imobilului în care funcționează policlinica de pe strada Pescărușului din sectorul 2 a implicat multă emoție, dar și decizii rapide și muncă. Fătați pe acoperișul Policlinicii Pescăruș, puiuții de pisică au căzut, din curiozitatea specifică sau încercând să se adăpostească de frig, în gurile de aerisire ale clădirii. Și s-au oprit, blocați, între etajul întâi și parter. Rar și slab, mieunatul pentru viață le-a fost auzit, dincolo de zidurile groase de cărămidă, de doctorița Mihaela Fontul. Care a împărtășit ingrijorarea pentru micuții blănoși cu doamna Firuța, o vecină a policlinicii mare iubitoare de pisici. Mai departe, vestea pentru salvarea puiuților a ajuns și la redactorul nostru. Singurul pui rămas pe acoperiș ce nu căzuse în aerisiri lângă frații lui a fost salvat fără probleme. Ceilalți însă….

Cum dimensiunile aerisirilor, obturația și mai ales distanța la care erau blocați blănoșii făceau imposibilă scoaterea lor în viață, s-a decis chemarea salvatorilor. Fără să ezite, după ce oferise tot spriinul, doamna Mina de la Policlinica Pescărușului a apelat 112 și a anunțat că trei puiuți de pisică sunt blocați. Operatorii 112 au reacționat foarte normal. Și au venit pompierii de la SUBIF – Pache! Iar decizia lor pentru salvare a fost una singură: spargem pereții aerisirilor! Deși în aceste situații, pentru salvarea oricărei vieți, și este bine de știut, pompierii au dreptul de a lua orice decizie, doctorița Mihaela Fontul și-a dat acordul fără ezitare, căci pisoii erau blocați în aerisirea din dreptul cabinetului ei oftalmologic. Sosiți la intervenție cu o mașină mare de stingere, pompierii și-au chemat în ajutor și colegii de la descarcerare de la Pache. Era nevoie de un rotopercutor.

Și a început, astfel, operațiunea de spargere a zidurilor groase. Atent să nu rănească puii de pisică blocați, plutonierul adjutant șef Mihai Necula a muncit pentru a sparge fiecare colț de cărămidă. Iar când degajarea a fost suficient de mare, primul pisoi a ieșit singur, timid, spre viață, direct în brațele pompierului.

Echipajul format din Theodor Costantin, Gabriel Bînă, Răzvan Pavelciu, Alexandru Dima, Nicușor Stoian și Adrian Cristian au avut nevoie de încă un timp pentru a sparge și aerisirea vecină. Și au fost astfel salvați și ceilalți doi pui de pisică. Speriați, murdari și înfometați, micuții blănoși s-au cuibărit rapid în brațele salvatorilor. Și au fost molipsitori în dragostea oferită, încât primul pui salvat a fost adoptat imediat de plutonierul adjutant șef Nicușor Stoian. Pisica, ce de fapt acasă s-a dovedit a fi pisoi, a devenit instant membru cu drepturi depline al familiei. 

Un final fericit, care a umplut inimile tuturor. Și care oferă măsura firescului și aprecierii pentru viață. Căci așa cum au mărturisit apoi pompierii, este în datoria lor să intervină pentru a salva orice ființă. Și o fac cu dăruire și cu drag.

Cât despre micuții pisoi salvați, aceștia se află momentan în grija și custodia redacției „Național”, urmând a fi oferiți spre adopții responsabile, care au de oferit și primit dragoste. 

author avatar
Catalin Manolache
698 afisari

10 COMENTARII

  1. Hey would you mind sharing which bkog platform you’re workihg with?

    I’m planning too startt my ownn blog in thee near futuree bbut
    I’m hazving a hard time choiosing betweern BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    Thhe rewson I ask is becausse youur design and style seems different then most blogs and I’m looking for something compleetely unique.

    P.S Sorty for being off-topic but I hadd tto ask!

  2. Hllo it’s me, I amm als visiting this website regularly, this weeb site is truly fastidous and thee visitors are genuinely sharding goo thoughts.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger