AcasăNewsOperatiune de proportii a DIICOT: sute de perchezitii si audieri intr-o singura...

Operatiune de proportii a DIICOT: sute de perchezitii si audieri intr-o singura zi

34 de locatii au fost percheztionate de mascati

Aceasta a treia zi a saptamanii a inceput in forta, cu sute de perchezitii in Capitala si 28 de judete, desfasurate in mai multe dosare penale.

Operatiunea poarta numele „ZIUA Z” si se desfasoara sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT-ului, cu doar cateva zile inainte ca mandatul actualului procuror-sef sa se incheie. Implica 238 de perchezitii domiciliare, desfasurate concomitent in Bucuresti si judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud.

Conform DIICOT, actiunea procurorilor are drept scop combaterea fenomenului infractional organizat si vizeaza 227 de suspecti. „Actiunile concertate ale procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism  declansate  astazi la nivel national sunt rezultatul activitatilor investigative derulate in 20 de cauze penale instrumentate de catre 14 structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce  vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale  implicate in majoritatea  formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatica, evaziune fiscala, contrabanda precum si infractiuni cu violenta, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativa de omor”, se mentioneaza in comunicatul Directiei.

La actiune participa peste 600 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate, inspectoratelor de politie judetene si luptatori ai structurilor de interventii si actiuni speciale ale Politiei Romane, din cate anunta IGPR. Aceeasi sursa transmite ca  dupa perchezitii, urmeaza sa fie duse la audieri peste 290 de persoane.

233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger