AcasăNewsOperatii amanate, din cauza dezinfectantilor

Operatii amanate, din cauza dezinfectantilor

Situatie cu totul nedorita intr-unul dintre cele mai importante unitati medicale din Capitala. Pe fondul chestiunii dezinfectantilor diluati, conducerea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a decis, la primele ore ale acestei zile, amanarea interventiilor chirurgicale complexe desfasurate la acest spital.

UPDATE: Din directia Ministerului Sanatatii s-a anuntat faptul ca si in cazul altor patru spitale din tara se fac doar operatii de urgenta, pana la rezolvarea problemei dezinfectantilor.

Este vorba despre spitalele judetene din Dolj, Olt si Teleorman, precum si de cel de Pediatrie din Galati. „In cazul celor 5 unitati sanitare care in prezent deruleaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta au fost dispuse masuri pentru remedierea situatiei cu celeritate, astfel incat, in cursul zilei de maine (vineri-n.r) sa se poata relua fluxul normal al activitatii chirurgicale”, precizeaza reprezentantii MS.

Nu in ultimul rand, reprezentantii ministerului in fruntea caruia se afla, interimar, chiar premierul Ciolos, au anuntat faptul ca oficialilor Directiilor de Sanatate Publica li s-a cerut „sa comunice unitatilor sanitare cu paturi intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru desfasurarea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru pacienti prin asigurarea cantitatilor corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma HexiPharma”.

––––

Exceptate de la aceasta situatie sunt, cum era de asteptat, interventiile care nu suporta amanare. Precizari in acest sens au fost facute chiar de la nivelul conducerii institutiei medicale, intr-o conferinta de presa, din care s-a intrezarit faptul ca se spera ca in cel mai scurt timp posibil unitatea medicala sa achizitioneze alti dezinfectanti.

Totodata, directorul medical al Institutului a explicat faptul ca, pe fondul acestor verificari si a intregii situatii cu dezinfectantii folositi in spitale, pacientii nu si-au pierdut increderea in cadrele medicale. „Pacientii au incredere deplina in noi. (…) Sunt informati, dar nu i-au vazut ingrijorati (…) Nu am avut conflicte – ‘dar ce solutii utilizati’ (…) dar sunt convinsa ca la nivel general exista o tensiune la nivelul pacientilor, n-are cum sa nu existe, pentru ca nu se stapanesc termenii (…) nu se explica exact omului despre ce este vorba”, a lamurit medicul Emilia Crisan.

68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger