AcasăNewsOpel, cumparata de francezi cu 2,2 miliarde de euro!

Opel, cumparata de francezi cu 2,2 miliarde de euro!

Grupul francez PSA Peugeot Citroen a confirmat, in fine, achizitionarea Opel(impreuna cu brandul sau britanic Vauxhall), divizia europeana a General Motors, pentru 1,3 miliarde euro, plus operatiunile europene ale GM Financial, cumparate impreuna cu BNP Parisbas, pentru aproximativ 900 de milioane euro. O tranzactie care va duce la aparitia celui de-al doilea producator auto european.

PSA va putea produce anual cinci milioane de vehicule si va controla 16% din piata auto europeana, fiind depasita doar de grupul german Volkswagen, cu o cota de piata de 24%.

Carlos Tavares, CEO PSA, a declarat jurnalistilor britanici si germani ca uzinele Opel si Vauxhall nu vor fi inchise, cu conditia sa “atinga standardele de eficienta” si ca “nu este nevoie de taieri de joburi”. Ramane de vazut, pentru ca producatorul francez va prelua 19 uzine Opel, in Europa si 40.000 de angajati. Desi companiile au sustinut ca in urma acordului se vor realiza economii de 2 miliarde de dolari pe an, analistii sunt sceptici: Peugeot si GM au vanzari slabe in Europa si o supraproductie de 25%. Firma germana a fost infiintata de Adam Opel, in 1862, iar primul automobil a fost produs in 1899. In 1929 General Motors a cumparat primele actiuni, sub forma unui pachet majoritar. Din 1931, Adam Opel AG este detinuta integral de G.M.

author avatar
Bogdan Borcea
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger