AcasăNewsONU: Foametea ar putea face mii de victime in Siria

ONU: Foametea ar putea face mii de victime in Siria

Refugiatii au de ales foametea sau sa infrunte autoritatile europene

ONU a inceput de ieri sa livreze asistenta umanitara intr-un oras din Siria, pentru prima data dupa intrarea in vigoare, sambata, a unui armistitiu ce pare respectat, in ciuda unor incidente si acuzatii de incalcare a incetarii focului.

Refugiatii au de ales foametea sau sa infrunte autoritatile europene

Profitand de acest armistitiu asupra caruia regimul lui Bashar al-Assad si rebelii au convenit, si care exclude insa gruparile jihadiste, ONU a anuntat ca va oferi asistenta in urmatoarele cinci zile pentru aproximativ 154.000 de persoane in localitatile asediate de beligeranti, informeaza RTBF. Potrivit unui oficial al Crucii Rosii siriene, zece din cele 51 de camioane trimise au ajuns ieri in Mouadamiyat al-Cham, localitate rebela situata la sud-vest de Damasc, incercuita de fortele regimului. ”Peste 450.000 de persoane se afla la ora actuala prinse in capcana in orasele si localitatile din Siria”, a precizat, ieri, la Geneva, inaltul comisar pentru drepturile omului,  Zeid Ra’ad Al Hussein. ”Hrana, medicamentele si alte produse de necesitate urgenta sunt blocate in mod repetat. Mii de persoane risca sa moara de foame”, a prevenit oficialul ONU. Aflat in vizita in Kuweit, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg s-a declarat, ieri, ”preocupat” de violarea armistitiului din Siria. Totodata, Stoltenberg a afirmat ca este ”ingrijorat” de ”cresterea capacitatilor militare ale Rusiei in Siria”, informeaza La Nouvelle Republique. Armistitiul din Siria este primul dupa cinci ani de razboi care au devastat tara si au facut 270.000 de morti, silind milioane de oameni sa ia calea refugiului.

Imigrantii iau cu asalt gardul frontierei dintre Grecia si Macedonia

Politia macedoneana a folosit, ieri, gaze lacrimogene impotriva unui grup de cateva sute de sirieni si irakieni care au incercat sa distruga bariera frontaliera intre Grecia si Macedonia. Dupa ce au fortat un cordon politienesc grec, emigrantii au asaltat calea ferata si au distrus o portiune din gardul de la frontiera cu Macedonia. Politia macedoneana a ripostat cu gaze lacrimogene si a adus intariri suplimentare, impiedicandu-i pe emigranti sa treaca. Sase mii de persoane se afla blocate de partea greceasca iar cifra ar putea atinge in curand 70.000.

author avatar
Tudor Borcea
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger