AcasăNewsONU: 18 tari, printre care si Romania, au ratificat Tratatul privind comertul...

ONU: 18 tari, printre care si Romania, au ratificat Tratatul privind comertul cu arme

Nu mai putin de 18 tari, printre care si Romania, au depus simultan miercuri instrumentele de ratificare a Tratatului privind comertul cu arme (ATT).

Totul s-a intamplat in timpul unei ceremonii organizate la sediul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) din New York, potrivit agentiilor internationale de stiri. Se pare ca este vorba despre 17 state membre ale Uniunii Europene (Germania, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Romania, Slovacia, Slovenia si Marea Britanie) si El Salvador.

La doar un an dupa ce tratatul a fost adoptat de Adunarea Generala a ONU, numarul ratificarilor a ajuns astfel la 31 din cele 118 de tari care au semnat textul pana in prezent, dar trebuie ratificat de cel putin 50 de state pentru a intra in vigoare informeaza Realitatea TV.

Tratatul privind comertul cu arme urmareste sa responsabilizeze statele in materie de comert international cu arme conventionale, o piata de peste 80 miliarde dolari pe an. Fiecare tara semnatara trebuie sa evalueze inainte de orice tranzactie daca armele vandute risca sa fie utilizate pentru a incalca un embargo international, pentru a incalca drepturile omului sau ar putea fi redirectionate in profitul infractorilor.

author avatar
Andra Nesu
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger