AcasăNewsOnea si ”Portocala”, ”mitraliati” cu zeci de infractiuni

Onea si ”Portocala”, ”mitraliati” cu zeci de infractiuni

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA, respinsa, insa, de Iohannis pentru chestii care nu exista, a motivat clar pentru ce a cerut Consiliului Magistraturii arestarea celor doi procurori de la unitatea ”de elita” din Ploiesti. Florea a aratat clar de ce se fac vinovati cei doi procurori Lucian Onea si Mircea Negulescu, zis ”Portocala”. Mai mult, acuzatiile,  cu zecile, pe numele celor doi si a altor angajati din DNA au fost preluate si de seful interimar al structurii centrale a Directiei Anticoruptie, Calin Nistor. Acesta a obtinut, ieri, revocarea din functia de procuror a lui Onea. Astfel, cei doi ”paraditori” de la DNA Ploiesti, care inventau martori, acuzatii, dosare, au fost ”mitraliati” cu zeci de acuzatii, de acesta data dovedite cu martori si inregistrari.

Sectia pentru Procurori a CSM a respins, luni, cererea Adinei Florea de avizare a arestarii preventive in cazul procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu. Motivarea celor de la CSM a fost una puerila, ascunzand faptul ca procurorii din CSM se tem ca cei doi sa nu inceapa sa vorbeasca. Astfel ca, verdictul a fost ”nu va arestam” pentru ca ”la dosar nu exista suficiente probe care sa justifice o astfel de masura preventiva”. Totusi, pentru ca evidentele o impuneau i-au pus pe cei doi sub control judiciar. Acuzatiile aduse de cei din Sectia nou infiintata, de cercetare a magistratilor corupti, arata ca la dosar sunt sute de marturii si probe temeinice pentru acuzatii foarte grave. Conform unor surse, solicitarea de arestare s-a intemeiat pe extinderea cercetarilor pentru fapte noi, printre care constituirea unui grup infractional organizat. Actul are la baza extinderea cercetarilor si pentru magistratii Deaconu Giluela, Raileanu Elena Cerasela, Savu Alfred Virgiliu, Iordache Mihai Iuliano, Florea Gabriela care au initiat impreuna cu ofiterul de politie judiciara Florea Gabriela un ”grup structurat”.

Val de acuzatii

Concret, acestia au actionat, ”intre 2013 -2017, in mod coordonat, in scopul comiterii infratiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals, in dauna mai multor persoane carora le-au atribuit calitatea de subiecti procesuali principali cu incalcarea drepturilor si libertatilor acestora, au dispus si au propus luarea masurilor preventive privative de libertate, au dispus trimiterea in judecata a acestora cunoscand ca sunt nevinovate, au indus in eroare organele judiciare prin ticluirea si producerea de probe nereale, inclusiv prin contrafacerea unor inscrisuri”, explica Adina Florea acuzatiile. Magistrata adauga ca in dosarul deschis procurorilor de  la ”unitatea de elita”, care functiona sub directa indrumare a Laurei Codruta Kovesi, Onea, Portocala si ceilalti au savarsit infractiuni grave, cu zecile, acoperind aproape tot Codul penal. Cele mai grave fiind cele de ”divulgarea informatiilor secrete de stat si folosirea abuziva a functiei in scop sexual”. Pe de alta parte, Sectia pentru judecatori din CSM atrage atentia in mod ferm, cu privire la pericolul ca ”astfel de presupuse practici sa se constituie intr-o modalitate de lucru a unor procurori in scopul incalcarii in mod grav a independentei judecatorilor,cu consecinta afectarii actului de justitie”. Intr-o declaratie de la dosar, aparuta in spatiul public, o parte vatamata sustinea ca ar fi fost pusa de Mircea Negulescu sa urmareasca anumiti magistrati pentru a face presiuni asupra lor.

author avatar
Ramona Feraru
415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger