AcasăNewsOnea si Negulescu, liberi de contract

Onea si Negulescu, liberi de contract

Sectia pentru procurori a CSM a decis, ieri, suspendarea din functie a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, dupa ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta. “Unitatea de elita” a DNA, suspendata din magistratura

Sectia pentru procurori a CSM a decis, ieri, suspendarea din functie a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, dupa ce Parchetul General i-a plasat sub control judiciar pentru infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

<br >Unitatea de elita a DNA suspendata din magistratura

Mircea Negulescu e urmarit penal pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta. El are, alaturi de Lucian Onea, interdictie de a-si exercita profesia de procuror. „In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatii procurori Onea Lucian si Negulescu Mircea au determinat prin constrangere un martor (amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept mita electorala. Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, Lucian Onea a cerut Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite. Concret, este vorba despre o sesizare intocmita de catre fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetatean din Chisinau, Serghei Petrus. Vlad Cosma ar fi fost amenintat de catre Lucian Onea ca ii va intocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public ca Serghei Petrus nu exista. Atat Lucian Onea cat si Mircea Negulescu au fost plasati sub control judiciar pe o perioada de 60 zile.

author avatar
Andrei Coman
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger