AcasăNewsOMV și Romgaz, pregătiți să înceapă exploatarea gazelor din Marea Neagră

OMV și Romgaz, pregătiți să înceapă exploatarea gazelor din Marea Neagră

OMV Petrom și Romgaz anunță decizia de a dezvolta Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre.

Se estimează că proiectul Neptun Deep va furniza un volum brut total de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, care va fi împărțit în mod egal între cei doi parteneri.

Prima producție de gaze naturale, planificată pentru 2027

Prima producție de gaze naturale este planificată pentru 2027, în urma unor investiții totale de dezvoltare ale proiectului de până la 4 miliarde de euro.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis un mesaj prin care confirmă investiția. „O nouă promisiune îndeplinită: vom exploata gazele din Marea Neagră, care vor ajunge în casele românilor.”, a transmis Virgil Popescu, miercuri.

„Salut anunțul făcut astăzi cu privire la luarea deciziei de investiție. Mă bucur că în urma muncii pe care am făcut-o ca ministru al Energiei am contribuit activ la luarea acestei decizii importante. Cu ajutorul și susținerea colegilor, a președintelui Klaus Iohannis, a președintelui PNL Nicolae Ciucă, a prim – ministrului Marcel Ciolacu, partenerilor americani și a tuturor factorilor implicați am urmat o strategie clară prin care să ajungem la rezultatul de astăzi.

Aici menționez adoptarea legii offshore, preluarea de către Romgaz a participaţiei companiei Exxon aferentă perimetrului Neptun Deep, semnarea acordului privind transportul gazelor naturale din Marea Neagră către beneficiarii autohtoni, operatori economici sau gospodării dintre Transgaz, Romgaz și Petrom sunt doar o parte din pașii care au fost făcuți pentru a ajunge mai aproape de începerea lucrărilor de exploatare a gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep.

România va avea surplus de gaze naturale, practic dublându-şi producţia cu mult peste necesarul actual al consumului intern. Şi un alt aspect foarte important: ţara noastră va deveni un furnizor de securitate energetică regională. Le doresc mult succes celor de la Petrom și Romgaz pentru a duce la bun sfârșit unul dintre cele mai importante proiecte din sectorul energetic din România.”, a mai scris ministrul Energiei, pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
192 afisari

4 COMENTARII

 1. problema e mare cu conducta de la platforma la tarm. Marea Negra are o caracteristica a solului care aduce dificultati/.
  Conducta nu sta pe tarm.
  Dar , problema principala este intarzierea de 5 ani , ptr care OMV ar trebui sa sufere un pic.
  Mai ales ca sunt slugile ruse.Au urias de corectat , mai ales ca statul are multe motive sa ii reguleze.
  Imprumutul lui RC ???
  Plata 123 mil euro ptr greseaala unuia

  • Toti fac intarzieri austru la MN, jidanu la IAR francu la corvete doar doar sa ne tie captivi, Emanuel insa bea berea de 300 in 17 secunde. Emanuel eu abaut halba 🍺 de 500 ml in 15 sec dar m-a durat in gat o saptamana…

 2. Sper ca independenta asta sa fie sarbatorita si prin buzunarele romanilor altfel vom ramane dependenti si vom avea crize de sevraj economic si portofele zgariate.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...