AcasăNewsOMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare....

OMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare. Cât datorează compania austriacă statului român

omvOMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare. Cât datorează compania austriacă statului român

Surse guvernamentale spun că există studii care arată că OMV trebuie să plătească taxa de solidaritate, care ar fi şi mai mare decât ce s-a discutat până acum.

Surse din Guvern insistă că OMV va plăti taxa și spun că, din primele estimări, gigantul datorează statului român 260 de milioane de euro.

OMV Petrom datorează statului român 260 de milioane de euro

Mai mult, autoritățile au dat asigurări că ANAF va aplica în cazul OMV aceleași reguli ca și în cazul Romgaz, care plătește anul acesta 906 de milioane de lei pentru taxa de solidaritate.

„Trebuie să vedem cum constituie OMV plafonul de 75%. ANAF o să vadă toate cifrele”, au adăugat sursele citate. Din calculele guvernamentale, OMV ar datora aproximativ 260 de milioane de euro taxă de solidaritate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, miercuri, în legătură cu anunţul companiei OMV Petrom că nu va plăti taxa de solidaritate, că, în prezent, ANAF face un control la această companie şi se aşteaptă rezultatul verificărilor, menţionând că legislaţia din România va fi respectată, indiferent de entitate.

Romgaz a anunţat că va plăti aproape 1 miliard de lei

Compania românească Romgaz a anunțat că va plăti taxa de solidaritate introdusă de Guvern la finalul anului trecut, fiind vorba despre peste 900 de milioane lei. Pe de altă parte, calculele OMV Petrom au dus la concluzia că cifra de afaceri a companiei în sectoarele prevăzute de Ordonanţa 186/2022 pentru plata contribuţiei de solidaritate este sub 75% şi astfel nu datorează această taxă, dar, dacă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală ajunge la altă concluzie, bineînţeles că o va plăti, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă, Alina Popa, directorul financiar al companiei.

author avatar
Andreea Vlad
13.517 afisari

14 COMENTARII

  1. Nu dați licență de exploatare, schimbați beneficiarul,sunt atâtea firme care poate să exploateze gazele din Marea Neagră.Sa plece cu banii lor în Austria.La fel și cu petrolul.Boicot OmV Și Petrom până când recuperați Petrom.Guvern de hoți ,corupți și trădători.Fie roata ea pătrată tot se-nvârte ea odată. Cum ieșiți de la guvernare ,o să fiți verificați toți ,corupților.Adevarul iese la iveală .

  2. IOHANUS,tu cand ai de gand sa restitui statului Roman cei 360.000 de Euro pe ca i-ai ciordit drept chirii pe un imobil din Sibiu propietatea statului ? te faci ca nu auzi,ca nu stii ca nu ai fost enfprmat ? Ca sa fie bani pt. salarii,paensii,alocatii pt.copii,12 lei,hotomane.

  3. IOHANUS,tu cand ai de gand sa restitui statului Roman cei 360.000 de Euro pe ca i-ai ciordit drept chirii pe un imobil din Sibiu propietatea statului ? te faci ca nu auzi,ca nu stii ca nu ai fost enformat ? Ca sa fie bani pt. salarii,pensii,alocatii pt.copii,12 lei,hotomane.

  4. Si statul ce o sa faca cu banii astia!? Da stiu , sigur vor fi subventii pt popor la curent gaz carburant😀😀

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger