AcasăNewsOMV Petrom REFUZĂ să plătească taxa de solidaritate impusă de România! Ce...

OMV Petrom REFUZĂ să plătească taxa de solidaritate impusă de România! Ce explicație a dat compania

omvOMV Petrom va plăti taxa, ca să nu piardă licența de exploatare. Cât datorează compania austriacă statului român

Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, a anunțat investitorii că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de Guvern în ultimele zile din 2022. Compania invocă reglementările din ordonanța respectivă.

OMV Petrom nu va plăti taxa de solidaritate introdusă de Guvern la finalul anului trecut, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei și fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.

OMV va plăti taxă de solidaritate în Austria

Grupul austriac OMV a anunțat joi dimineață că va plăti taxă de solidaritate în Austria, așteptându-se ca aceasta să aibă un impact negativ de 150 de milioane de euro pentru 2022. Anunțul a venit într-un raport transmis prin Bursa de Valori București (BVB).

Potrivit sursei citate, pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja către bugetul de stat redevente, impozite suplimentare și alte contribuții specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adaugă aproximativ 1,6 mld. lei impozit pe profit.

În total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezintă aproximativ 60% din profitul brut înainte de impozitare și au crescut de peste 6 ori față de aceeași perioadă a anului precedent.

Guvernul a adoptat la finalului anului trecut o OUG (186/2022) prin care extra-profiturile producătorilor de țiței, gaze și rafinăriilor vor fi taxate cu 60%.

author avatar
Andreea Vlad
1.088 afisari

20 COMENTARII

  1. Afara cu jegurile astea din Romania !!!
    Sabotati-i pe undei prindeti !
    Falimentul sa-i manince !

    • Nenea Tepes cine sa faca asta, ca am vazut la ei la benzinarii mereu coada de masini, cu toate ca nu au cel mai mic pret de pe piata?

  2. Pai Petrom face bani aici si plateste in Austria. Frumos. Stim cu contabilitatea dubla, cu imprumuturi si tot felul de matrapazlacuri sa evite sa plateasca impozit aici. Dar statul roman poate face ceva in acest sens. Controale, controale, controale.
    Sa plece de aici, sa se duca la ei acasa si sa faca bors daca nu vor decat sa traga de pe urma tarii noastre.
    Auzi, sa aiba BAT mai mult profit si sa plateasca mai multe taxe decat Petrom . Aia cu tigarile British American Tabacco, cel mai mare contribuabil la bugetul de stat. Cum asa? Pai la cat sifoneaza Petrom de aici…

    • Ptr ca profitul a scăzut. Au crescut cheltuielile :
      Folosirea de intermediari ptr import( 3_4)
      Folosirea de plăti ptr reparații în omv Serbia și Bulgaria , plăti făcute în România, ca titular de contract.
      Tot Petrom le da ( și plateste) motorina importata din Austria, Uleiuri din Bulgaria, materiale din Austria( vezi Ad blue)
      Apoi, trebuie verificat de ce plăti au primit managerii( vezi Caprau, Neel , Verchere…)
      Asa, veți vedea unde a fost pitit profitul.

  3. De mult cat au mancat pe nedrept hitleristii astia de aici vine timpul sa si faca indigestie! Cum ba sa mancati de la ortodocsi din bunul lasat de Dumnezeu voi care asa ceva nu aveti??

  4. S-a votat pentru aruncarea lor peste granita. Ce face salvatorul neamului ”SIMEON” ??? Aaaaaa asta nu-i meci. Da, nu-i. Am vazut de nenumarate ori ce erau trichiflicii astia inainte de cadoul lui Nastase zis si gipsi (de Putin). Cateva hardughii la intrarea in Viena, pe M1. Azi ??? Ai impresia ca-i Las Vegas. E de 10 ori mai mare. Inainte ii spuneam nevete-mi sa proiveasca cu respect cladirile impunatoare ale Vienei, deoarece in fiecare e un strop de sudoare si un gram de aur din Ardeal. Azi ii spun acelasi lucru si cand vad OMW, numai ca ii spun sa privesca cu scarba deoarece acolo este vanzarea poporului roman.

  5. A dat cumva Dumnezeu sursa asa cum trebuie facuta plata urmasilor lui hitler??? Unde e pamantul de unde extrageti ,la austrieci???

  6. Multi vorbesc de OMV…Este de fapt GAZPROM cu alta denumire,sunt tot rusii bagati cu securistiiDIE-GRU dinRomania
    Austriecii au maxim 25%restul sunt oligarhii rusi…mafia khazara

    • Dar securistii toti primesc bani in conturi secrete de la OMV,inclusiv magistratii de top au conturi secrete.Romania lui PapuraVoda de32de ani

    • Austria este de 100de ani placa turnanta a mafiotilor khazari…adica bolsevicii din fostul URSS

      • OMV poate fi confiscat imediat deoarece asazisa „privatizare” a fost ilegala100% cu incalcarea Constitutiei.Dar pentru asta trebuie curatenie cristal cu jigodiile din justitie mai inainte…

        • Trebuie sa se scuture nitel copacul cu maimute…..urmeaza evenimente spectaculoase oricum.Ceea ce vedeti acum in Ucraina se va extinde si la alte tari cat de curand…multi mafioti vor fi spulberati…nu mai e mult.Omenirea nu mai duce atatia viermi si paraziti

  7. De ce așa mare mirare?!?
    OMV, CONDUCE ROMÂNIA! CUM DRACULUI VĂ FACEȚI CĂ NU ȘTIȚI.
    IEȘIȚI NAIBII DIN SOMNUL VECILOR PENTRU COPIII VOȘTRI!!!

  8. Vedeti, bai tefeleilor nazisti din Bukale care mai alimentati de la hitleristii de la OMV, deja se fac pariuri la negru, dar si la alb, cica sa fie rasist 🙂 care va fi prima locatie a acestor ordinari care va fi sabotat, numai as aputin de niste rusnaci salbatici, cica o sa fie breaking news toata ziua respectiva 🙂 Aviz deci si amatorilor de senzatii tari, sa nu cumva sa fie printre cei norocosi, de la fata locului, apoi, vorba aia, sau la bal, sau la spital 🙂 Ha ha ha 🙂 Sa vezi ce frica intra acum in toate javrele ordinare din sparlament, astia deja incep sa evite OMV-ul, la propriu, cu masina 🙂

  9. Prosti ar fi sa plateasca ceva coloniei de slugi. Cat vor fi slugi, colonia va fi tratata ca atare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger