AcasăNewsOMV Petrom, litigii de peste 200 milioane euro

OMV Petrom, litigii de peste 200 milioane euro

Compania OMV Petrom are de rezolvat in instanta mai multe litigii in care,  daca ar fi „executata“, ar trebui sa plateasca intre 200 si 300 de milioane de euro.

Una dintre cele mai mari companii din Romania ar putea pierde in instanta sute milioane de euro

Datele provin din statistica ce este cuprinsa in prospectul de oferta publica de vanzare de catre Stat a 9,84% din actiunile companiei. OMV avea provizioane pentru litigii de 120 milioane de euro la 31 decembrie. Din zecile de mii de procese intentate de reclamanti celei mai mari companii a Romaniei se desprind cateva litigii care depasesc fiecare 5 milioane de euro.

Cele mai consistente dar si cele mai improbabile riscuri de plata sunt cele care decurg din litigiile cu autoritatile statului, in care OMV Petrom (SNP) ar putea fi amendata cu sume echivaland cu 5% din cifra de afaceri, adica sute de milioane de euro. Si celelalte litigii sunt suficient de amenintatoare.

De exemplu, Rafinaria Astra Romana cere Petrom 114 milioane de euro pentru presupuse daune aparute in urma nerespectarii unui verdict. Instanta obligase Petrom sa cumpere lubrifianti de la Astra si sa-i vanda titei.

author avatar
eNational
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger