AcasăNewsOMV Petrom ameninta ca reduce investitiile si demoleaza Arpechim

OMV Petrom ameninta ca reduce investitiile si demoleaza Arpechim

Arpechim

Conducerea OMV Petrom a anuntat un urias pe 2012, dar a avertizat ca va reduce investitiile, daca guvernul majoreaza prea mult impozitele. In plus, va demola si Arpechim.

Arpechim

OMV Petrom a anuntat, ieri, ca in 2012 a inregistrat un profit record, de 3,946 miliarde lei (aproximativ 885,5 milioane euro), in crestere cu 5% fata de 2011, iar valoarea vanzarilor s-a majorat cu 16%, atingand un nou maxim istoric, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro).

Mariana Gheorghe asteapta de la stat autorizatia pentru a demola combinatul argesean Arpechim

Conform sursei, aceste rezultate au putut fi consemnate datorita evolutiei pozitive a preturilor (deci a scumpirii) produselor petroliere, desi cantitatile comercializate au fost mai mici.

Amenintari

Premierul Victor Ponta sustinea recent ca trebuie majorate redeventele companiilor din domeniul extractiei de titei. „Este intentia noastra nu doar de a creste redeventele, lucru care este posibil din 2014, dar inclusiv daca gasim o solutie ca aceasta crestere sa se aplice mai repede decat era prevazut in contractul de privatizare al Petrom”, a  afirmat Ponta, crezand in ceea ce spune.

Avertismente

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, l-a mai temperat un pic pe premier. „Va fi un an al dialogului cu autoritatile. Cadrul de reglementare fiscal trebuie sa fie win-win situation”, a spus Mariana Gheorghe. Ea a precizat ca, in cazul in care vor creste taxele, OMV Petrom va reduce investitiile. Acesta este, practic, un avertisment  clar dat guvernului din partea celui mai mare contribuabil la bugetul statului, asa ca premierul degeaba si-a incordat muschii. Si, ca sa fie bine inteleasa, Mariana Gheorghe a mai lansat un avertisment. „Arpechim este de trei ani inchisa, dar continuam activitatea de conservare a acestei rafinarii, pana cand obtinem autorizatia de demolare, daca nu exista niciun cumparator”, a declarat sefa Petrom, aratand astfel ca, spre deosebire de autoritati, ea chiar poate lua decizii dure.

author avatar
Arpad Dobre
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger