AcasăNewsOMV, învins de Protecția Consumatorilor

OMV, învins de Protecția Consumatorilor

omvUE aplică dublu standard! România pierde, din nou, în fața Austriei

Fostul președinte al Autortății Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a obținut o victorie răsunătoare la Constanța, unde a câștigat procesul cu megacompania OMV. Acesta a contestat în instanță amenda primită pentru practice comerciale înșelătoare, însă a pierdut procesul.

omv
Compania OMV, bună de plată

Compania OMV va fi nevoită să plătească amenda data de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța, în urma controalelor făcute la promoțiile considerate a fi practice comerciale înșelătoare. ”Am câștigat un process împotriva OMV Constanța, în care noi am sancționat promoțiile. În momentul în care i-am sancționat toată lumea a zis că nu știu în ce mă bag. Era voba despre niște promoții cu abțibilduri lipite pe un cartonaș, cu ajutorul căruia puteai cumpăra la jumătate din prețul afișat. Noi le-am spus că nu avem de unde ști că produsul acela a fost la preț dublu, pentru că, potrivit legii, produsul ar fi trebuit să fie la raft cu acel preț cu cel puțin 30 de zile înaintea promoției, ca să poți arăta, cu adevărat, că există o reducere. Mai arătam noi că valoarea abțibildului era fluctuantă, dacă bagi un tip de bezină îți dădea două abțibilduri, dacă băgai alt tip, îți dădeau trei abțibilduri, ceea ce nu era normal. Ar fi trebuit cuantificat pe sumă, ca să poată fi controlat sistemul, nu așa, discreționar. I-am sancționat și am câștigat în instanță, pentru că OMV a contestat amenda.”, ne-a declarat Horia Cosntantinescu. Instanța a decis că fapta sancționată cu contravenție a fost încadrată corect, susținerile reclamantei fiind neîntemeiate. ”S-a reținut în mod correct că un comerciant are obligația de a avea spre vânzare și produsele din ofertă, în mod separat, astfel încât consumatorul să poată aprecia asupra prețului, isr din înscrisurile depuse în probațiune, rezultă fără putință de tăgadă că la momentul efectuării controlului de către intimate, petenta desfășura promoția<<Hai la drum cu echipa căpitanului Pământ>> cu opt modele de jucării<<natural powerz>> cu preț întreg la raft de 65,99 lei și preț promo de 19,99 lei plus 15 puncte, un punct fiind acordat în urma achiziției de bunuri în  valoare de 25 de lei”, se arată în hotărârea instanței.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.187 afisari

1 COMENTARIU

  1. La fel procedeaza si Penny cu diferite produse , chiar mai multe decat OMV , poate le faceti o „vizita” !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger