AcasăNewsOmul lui Iohannis, spaima orhideelor!

Omul lui Iohannis, spaima orhideelor!

Si nu uitati sa iubiti orhideele in fiecare zi!

O superba doamna in gandire, Adriana Teodorescu, posteaza pe Facebook cele mai nebune pastile despre Rares Bogdan. Unele, recunosc, m-au inspirat si pe mine. Nerv si multa ironie fina. Umor la liber, nu pe cartela. De la ea mi-a ramas in minte ca sclivisitului national i se spune, in comunitatea retelei de socializare, si „Spaima Orhideelor”. Sau „Rares Orhidelul”. Sau „Orhidelu”, pour le connoisseurs! Si cum naiba sa ii spui altfel narcisistului asta care mie imi evoca un Costachel Gudurau de Bucuresti, umit de calea Victoriei si Athénée Palace.

Si nu uitati sa iubiti orhideele in fiecare zi

„Gudurel” – cu toata simpatia! – ca sa nu uiti, ca nu gasesti in cartea de Istorie: cand Clujul tau inca nu era sigur ca patriotul din tine va vedea, vreodata, lumina aia de la nastere, bunicul meu venea la Athénée Palace in octombrie si mai pleca in martie, dupa ce vindea tot graul.

Prietenul la zacusca se cunoaste  

Rapus in propria lui imaginatie de importanta pe care si-o da, „Orhidelu’” tranteste vorbele de pamant intr-un expozeu de mi-a venit sa plang. Sa nu vedem noi cum Clujul lui „este Sankt Petesburg, Barcelona, Milano sau Munchen”? Cred ca a vrut sa scrie Petersburg, dar i-a sarit litera „r”de bucuria votcii reci, cu acelasi nume. Sau nu despre asta era vorba? Sa nu stim noi ca orasui lui „inseamna mormintele bunicilor, parintii, locul unde au mancat zacusca in camin, alaturi de primii prieteni”? „Gudurel”, ia-o incet, bre, ca nu se mai intelege cine manca zacusca in camin. Bunicii? Parintii? Mormintele? ‘ai da-ma dracu’, la ce s-a ajuns! Si care prieteni? Ai lor sau ai tai? Pai tu esti prieten cu Iohannis, am vazut la televizor, dar asta n-a mancat cu tine zacusca, la camin. Nu ratai tu ocazia unei emisiuni in direct, „Orhidel” mic si gingas, cu borcanul de zacusca impartit frateste cu Iohannis. Pierdeai tu prilejul sa strigi, la ultima imbucatura, sa nu uitam sa iubim zacusca in fiecare zi? A, si am uitat sa-ti spun. Nu am plans, dupa cum am zis la inceput. Am ras de au chemat vecinii SMURD-ul, sa imi dea ceva sa ma linistesc.

N-ai vrea sa-ti tai unghiile?

Insa nu asta este suferinta cea mai mare a patriotului. Merge sa-ti zic „Patriotul orhideelor”? Te superi? Micutul e suparat varza ca se insinueaza ca ar fi varful de lance al separarii Transilvaniei de restul tarii. Tocmai el, care ia amenzi de la CNA ca i-a scos pe unguri din sarite? Tocmai el, care iubeste luxul, miliardarii? Pardon, nu asta! El, care stie cum e sa stai aproape de Iohannis? Nici asta n-am vrut sa zic. El, care stie cum e sa dai 3.000 de euro chirie pe apartamentul din Stejarii? Ce-am bai, nene, de bag numai din astea? El, care stie cum e sa-si faca vacantele in strainatate, pe bani de crapa clujenii si nu numai? „Orhidel”, iarta-ma, dar nu ma pot concentra, nu stiu ce naiba am, nu vezi ce-mi iese? Gata, am gasit formula potrivita. El, care merge cu aceiasi pantofi si pe Coasta de Azur si la intalnirea cu Iohannis? Cred ca tine, arata lumii ca traiesti modest, intr-o singura pereche de incaltari. Daca vrei, am si pozele. Sper sa nu fie sub 3.000 de lire sterline, altfel esti mancat. „Spaima Orhideelor”, dom’le, este tot ce are Romania mai bun in materie de patriotism, cum sa ii aduci asemenea acuzatii? Pai el, cand e vorba de Romania, e in stare sa-si bage unghiile in carne daca nu se va recunoaste ca Romania… doar Romania… si ca Romania… dar el, mai ales… Ma ierti, „Orhidel”, nu ti-ar fi mai usor sa le tai? Si, sa nu uit. Intreab-o pe nevasta-ta de unde ti se trage asta cu ohideele. Mai radem inca o data.

author avatar
Valentin Boeru
2.583 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger