AcasăNewsOmul de afaceri Georgica Cornu, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala

Omul de afaceri Georgica Cornu, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala

Afaceristul Georgica Cornu a ajuns la concluzia ca daca esti om de afaceri, esti rau

Firmele si locuinta afaceristului timisorean Georgica Cornu, intrat in atentia opiniei publice dupa relatia cu realizatoarea tv Marina Almasan, au fost perchezitionate ieri, intr-un dosar de evaziune fiscala in valoare de 61 milioane de lei.

Afaceristul Georgica Cornu a ajuns la concluzia ca daca esti om de afaceri, esti rau

Peste 20 de perchezitii au avut loc, ieri dimineata, in judetele Timis, Mehedinti si Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false, in acest caz fiind vizat si omul de afaceri Georgica Cornu. Au fost perchezitionate sediile grupului de firme Izometal-Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia.

“Daca am facut evaziune, cum au intrat firmele in insolventa?”

“La un moment dat, am luat materiale de constructii de la Strehaia. In ultimii ani nu am mai luat pentru ca am vazut ca acolo sunt probleme si am evitat. Nu scrie niciunde ca nu pot lua materiale de acolo. Inteleg ca se verifica actele din 2007-2011. Am luat materiale de acolo destul de rar, foarte rar, cand erau preturi si conditii bune”, a declarat Cornu.  „Am fost sunat de dimineata ca strada mea e blocata si sunt la mine la perchezitie. Copiii dormeau, erau cu cumnata mea si s-au speriat, va dati seama”, a afirmat Cornu. Omul de afaceri a mai sustinut ca daca ar fi facut evaziune fiscala nu ar mai fi avut firmele in insolventa. ” Ori sunt prost, ori tampit, pentru ca, daca am facut aceasta evaziune, cum au intrat firmele mele in insolventa?”, a intrebat Cornu. Conform anchetatorilor, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.

author avatar
National
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger