AcasăNewsOmul de afaceri Georgica Cornu va fi cercetat sub control judiciar

Omul de afaceri Georgica Cornu va fi cercetat sub control judiciar

Afaceristul supranumit „regele asfaltului din Banat” va fi cercetat sub control judiciar, odata ce expira ordonanta de retinere pentru 24 de ore, emisa vineri dimineata pe numele sau.

Judecatorii Tribunalului Timis au decis ca Georgica Cornu, vizat intr-un dosar de evaziune fiscala, ce ar fi adus prejudicii statului, sustin oamenii legii, de circa 61 de milioane de lei, sa fie cercetat in libertate, sub control judiciar.

Omul de afaceri din Timisoara a fost audiat, joi, mai multe ore de procurori, inainte ca DIICOT sa emita o ordonanta de retinere pe numele sau. In acelasi caz au mai fost aduse la sediul DIICOT alte 13 persoane. Acestea din urma vor fi, de asemenea, cercetate sub control judiciar, neavand voie sa parareasca localitatea de domiciliu.

Potrivit DIICOT, „in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2007, numitul C.G,  in calitate de administrator al mai multor societati comerciale din Timisoara, impreuna cu angajati din compartimentele economice, precum si cu alti parteneri de afaceri au incheiat mai multe tranzactii comerciale, prin intocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudarii patrimoniului persoanelor juridice”.

Totodata, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sustin ca „exista suspiciuni ca, numitul C.G, impreuna cu ceilalti membrii ai gruparii infractionale, in scopul obtinerii de beneficii financiare, au inregistrat in evidentele contabile ale societatilor pe care le administrau, operatiuni care nu reflecta realitatea, avand ca scop  diminuarea artificiala a bazei impozabile, deducerea ilegala de TVA si reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat, fara ca marfurile sa existe si sa circule in fapt intre societatile furnizoare si beneficiare”.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger