AcasăNewsOmul de afaceri Genica Boerica, 6 ani de inchisoare cu executare, ...

Omul de afaceri Genica Boerica, 6 ani de inchisoare cu executare, pentru returnari ilegale de TVA

Curte de Apel Craiova a decis condamnarea la sase ani de inchisoare cu executare, a omului de afaceri craiovean Genica Boerica, intr-un dosar de returnari ilegale de TVA, sentinta fiind definitiva.

In acest dosar au mai fost condamnati trei complici ai lui Boerica, respectiv Radu-Constantin Dragan – doi ani de inchisoare, Aurel Dorian Prie – trei ani de inchisoare si Florentin Sargarodschi, doi ani de inchisoare. Sentinta este defintiva.

Boerica este acuzat, alaturi de ceilalti trei complici ai lui, de constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat cu intentia de a obtine ilegal rambursari de TVA de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, scrie b1.ro.

Potrivit anchetatorilor, acestia au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Ulterior au solicitat Directiei Generale a Finatelor Publice Dolj, returnari ilegale de TVA in valoare de 1,12 milioane de lei, banii fiind virati in contul unei societati comerciale din Craiova, administrata de Dragan Radu.

Foto: b1.ro

 

 

author avatar
Alina Costache
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger