AcasăNewsOmul care a dezbracat America a murit!

Omul care a dezbracat America a murit!

Coperta cu Marilyn Monroe i-a purtat mult noroc lui Hugh, numarati numai fetele din poza asta

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, sustinator al miscarii pentru libertate sexuala din anii ’60, a murit, miercuri seara, la 91 de ani in vila sa Playboy Mansion din Los Angeles.

Coperta cu Marilyn Monroe i a purtat mult noroc lui Hugh numarati numai fetele din poza asta

„Life is too short to be living somebody else ‘s dream („Viata e prea scurta ca sa traiesti visul altcuiva”). Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hefner, celebru pentru halatul sau de interior din satin rosu, revista a marcat trecerea sa in nefiinta.

Cinci dolari i-au schimbat viata

Nascut la Chicago in 1926, Hefner a fondat revista erotica Playboy in 1953. Pana atunci, el lucrea la Esquire, dar  conducerea publicatiei a refuzat sa-i mareasca salariul cu cinci dolari , asa ca a plecat. Lansata cu o investitie initiala de 8.000 de dolari, revista Playboy a devenit unul dintre cele mai cunoscute imperii editoriale din lume.

Hefner a publicat in paginile acesteia editoriale in care milita pentru dreptul la libertatea de exprimare si alte drepturi civile.

Foarte frecventabil

El a infiintat primul Playboy Club in Chicago, in 1960. Au urmat zeci de alte cluburi asemanatoare unde veneau cei mai cunoscuti artisti ai momentului precum Sammy Davis Jr. sau Sonny & Cher. Au fost fost infiintate cluburi chiar si in Japonia sau Jamaica. La finele anilor 1980, au inceput sa se inchida din cauza costurilor mari de intretinere. In 1985, Hefner a suferit un atac cerebral care l-a lasat paralizat partial si in imposibilitatea de a vorbi, dar s-a recuperat in totalitate.

Un mare crai

Hefner a afirmat ca a intretinut relatii sexuale cu mai mult de o mie de femei, iar cu unele dintre ele s-a si casatorit. „Mi-ar placea ca lumea sa-si aduca aminte de mine ca omul care a schimbat cumva lumea, intr-un mod pozitiv,  intr-un sens social si sexual, si as fi foarte fericit cu asta”, a declarat Hefner pentru CNN.

Sute daca nu mii de perechi de sani i au trecut mogului Playboy prin fata ochilor

„Sunt un copil care a visat si a transformat visele in realitate”, mai spunea aceasta. Multa lume il considera pe cel care a transformat pijamalele din matase in uniforma liderul revolutiei sexuale din anii 60.

Un fan Marylin

De pe domeniul sau Holmby Hills, de 2,5 hectare, din Los Angeles, Hefner monitoriza cu atentie activitatea revistei. El dadea aprobarea pentru coperta, afise, desene, caricaturi si  controla politica editoriala.

Cavoul lui Hefner este lipit de mormantul frumoasei Marylin

Hefner va fi  inmormantat intr-un cavou lipit de cel al lui Marilyn Monroe, in Los Angeles. Cavoul l-a costat numai 75.000 de dolari, si l-a cumparat in 1992.

Hefner, pe scurt

  1. Cand era in liceu, marea lui pasiune erau benzile desenate. In acea perioada a scris si a desenat propria lui revista, numita ”School Daze”.
  2. Prima lui sotie a fost iubita din colegiu, Mildred Williams. Nunta lor a avut loc in 1949. Culmea, el aflase ca aceasta il insela inca de dinainte sa se casatoreasca. Hugh a declarat ulterior, intr-un interviu, ca momentul in care a aflat a fost cel mai dificil din viata lui.
  3. A fost casatorit de trei ori, insa tot timpul a avut multe alte iubite alaturi.
  4. S-a imprumutat cu 8.000$ de la mama lui si cu 600$ de la banca pentru a lansa primul numar Playboy.
  5. Desi avea un IQ de 152, Hefner nu s-a descurcat niciodata bine ca elev sau student.
  6. Si-a pierdut virginitatea la 22 de ani! In 1992 si-a cumparat un loc de veci langa mormantul lui Marilyn Monroe pentru 75.000$.
  7. Se pare ca Hefner bea 36 de sticle de Pepsi pe zi
author avatar
Catalin Dumitrescu
156 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hugh Hefner a și avut o judecată scurtă în Împărăția Cerurilor și a fost condamnat la chinuri veșnice în Focurile Iadului veșnic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger