AcasăNewsOmenirea si-a luat ramas bun de la Stephen Hawking

Omenirea si-a luat ramas bun de la Stephen Hawking

”Obiectivul meu este intelegerea totala a Universului, pentru ce este cum este si pentru ce exista”, spunea geniul britanic

S-a nascut in 8 ianuarie, data mortii lui Galilei. A murit in 14 martie, ziua in care s-a nascut Einstein si ”ziua Pi” in care este sarbatorita anual celebra constanta matematica.

Obiectivul meu este intelegerea totala a Universului pentru ce este cum este si pentru ce exista spunea geniul britanic

Trei sute de ani separa moartea lui Galileo Galilei si nasterea lui Hakwing, in 1942, in Marea Britanie. Ieri, celebrul astrofizician, ateu declarat,  a inchis ochii si sintetizatorul vocal pentru totdeauna. Hawking, devenit o celebritate mondiala pentru cercetarile sale asupra Universului, s-a stins din viata la 76 de ani in Cambridge, au anuntat copii sai, Lucy, Robert si Tim. Cunoscut mai ales pentru descoperirile sale privind celebrele ”gauri negre”, a devenit o icoana dupa publicarea, in 1988, a celebrei ”Scurte istorii a timpului”. Universitatea din Cambridge, unde Hakwing a predat peste 50 de ani, a arborat drapelul in berna.

In ciuda bolii severe astrofizicianul participa la sedinte de imponderabilitate

De tanar, Hawking a fost atacat de o boala nemiloasa, o maladie neurodegenerativa, scleroza laterala amiotrofica, fapt ce l-a tintuit intr-un scaun cu rotile, aproape complet paralizat si incapabil sa vorbeasca decat numai via celebrului sau sintetizator vocal. Premierul britanic si intreaga comunitate stiintifica au salutat ”un spirit sclipitor si unul din cei mai mari oameni de stiinta ai generatiei sale”. NASA si Consiliul european pentru cercetari nucleare au evocat memoria lui Hawking. Excelent comunicator, in ciuda handicapului fizic, britanicul a aparu. Concomitent cu omagiile personalitatilor lumii, inclusiv ale Vaticanului, au urmat cele ale artistilor de pretutindeni, precum Katy Perry care a declarat ca ”are o gaura neagra in inima” dupa moartea lui Hawking. Excelent comunicator, in ciuda handicapului fizic, britanicul si-a jucat propriul rol in seriale precum „Star Trek”, „The Big Bang Theory” si „The Simpsons”, a semnat carti pentru copii impreuna cu fiica sa Lucy si a „cantat” cu vocea sa sintetica alaturi de formatii ca U2 si Pink Floyd (”Keep Talking”).

author avatar
Bogdan Borcea
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger