AcasăNewsOmenirea, în pericol: Pământul, lovit cu forța a 10.000 de uragane de...

Omenirea, în pericol: Pământul, lovit cu forța a 10.000 de uragane de categoria a 5-a!

Terra este în pericol! Cel puţin, aşa susţine Ian Cohen, un fizician american de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

El avertizează că o erupție solară gigantică poate afecta grav planeta noastră, distrugând rețelele electrice și oprind infrastructura critică, precum telecomunicații, servicii de apă, bănci, transporturi, internet, producând pagube de trilioane de dolari.

Primii distruşi, sateliţii

Particulele energetice provenite dintr-o furtună solară ar putea lovi sateliții perturbând GPS-ul global, astronauții ar putea fi afectați de o doză mare de radiații, iar perturbațiile geomagnetice ar putea distruge rețelele electrice.

Forţa cu care Terra va fi lovită este de neimaginat. Catastrofa ar putea lovi Pământul cu forța a 10.000 de uragane de categoria a 5-a! Aşadar, există riscuri colosale pentru omenire, putând exista daune de zeci de miliarde pe zi din cauza opririi infrastructurii critice.

Economiile mondiale, falimentate

Un astfel de fenomen astronomic ar costa economia SUA între 10 și 40 de miliarde de dolari. Totul depinde de câte zile nu va exista energie electrică, iar infrastructura critică oprită.

Experții spun că telecomunicațiile, serviciile de transport, serviciile de apă, serviciile financiare, aceste tipuri de lucruri cu adevărat importante pe care le folosim cu toții zilnic vor fi oprite.

author avatar
Andrei Ștefan