AcasăNewsOmar Hayssam ramane cu 23 de ani de inchisoare si dupa rejudecare

Omar Hayssam ramane cu 23 de ani de inchisoare si dupa rejudecare

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au anuntat, luni, ca sirianul Omar Hayssam are de efectuat 23 de ani si patru luni de inchisoare.

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au admis, luni, sesizarea formulata de Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din cadrul Penitenciarului Margineni privind pe condamnatul Omar Hayssam si a descontopit cele trei pedepse definitive pe care acesta le avea, repunandu-le in individualitatea lor.

In baza noului Cod Penal, unele dintre pedepsele lui Omar Hayssam au fost reduse. Totusi, la final, pentru sirian s-a mentinut pedeapsa principala cea mai grea, 13 ani si patru luni de inchisoare, la care s-a adaugat un spor de 10 ani, respectiv o treime din celelalte pedepse care cumulate faceau 30 de ani de inchisoare.

Astfel, magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au dispus anularea mandatelor de executare a pedepselor inchisorii emise anterior si emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei inchisorii conform ultimei decizii prin care Hayssam a fost condamnat la 23 de ani si patru luni de inchisoare.

Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi contestata in trei zile.

Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak, la 16 ani de inchisoare pentru infractiunile comise in dosarul „Volvo Track” si la trei ani de inchisoare pentru infractiunile comise in dosarul „Foresta Nehoiu”. Sirianul a fugit din tara in 2006 si a fost readus in Romania in iulie 2013. Hayssam este incarcerat la Penitenciarul Margineni.

author avatar
Cristi Ionita
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger