AcasăNewsOmar Hayssam nu va fi dus in fata instantei. Ce se va...

Omar Hayssam nu va fi dus in fata instantei. Ce se va intampla cu omul de afaceri sirian!

Omar Hayssam a fost prins, iar vineri dimineata, la ora 6.40, a fost predat Politiei Romane. Avocatul lui Hayssam, Cazacu Ioan, a declarat ca omul de afaceri sirian nu va mai fi dus in fata instantei, ci va fi mutat din arest direct in penitenciar.

„Omar Hayssam nu va fi dus la instanta, ci va fi mutat din arest direct in penitenciar, dupa ce i se fac toate analizele si dupa ce va trece perioada de carantina. Initial, va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde i se stabileste regimul de executare si de acolo va fi transferat in alt penitenciar. Doar daca el contesta identitatea si spune ca nu e el, atunci va fi dus in fata judecatorilor pentru confirmare. La Parchet nu are ce sa caute, pentru ca este condamnat definitiv. Mai are niste dosare pe la DIICOT si cateva in instanta, pentru care va fi dus la termene”, a declarat avocatul lui Omar Hayssam, Cazacu Ioan, potrivit rtv.net.

„In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman”, se arata intr-un comunicat remis vineri dimineata de Administratia Prezidentiala.

Dupa disparitia sa, in 2007, Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism in dosarul rapirii a trei jurnalisti romani in Irak, in anul 2005.  Iar pe 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la 16 ani de inchisoare, si in dosarul „Volvo Truck”, in care a fost trimis in judecata pentru inselaciune si asociere in vederea savarsirii unei infractiuni, prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Alaturi de Hayssam, in acelasi dosar, au mai fost condamnati Omar Mohamad, la pedeapsa de 14 ani inchisoare, si Quasim Essa, la pedeapsa de 16 ani inchisoare.

Foto: danbadea.net

Citeste si: STIRE DE ULTIMA ORA! Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane!

author avatar
Alina Costache
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger